Peđa Vuksanović osumnjičen da je ukrao auto i opljačkao pumpu

Peđa Vuksanović priveden je zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo i teška krađa
249 pregleda 0 komentar(a)
Dekar pumpa, Foto: Boris Pejović
Dekar pumpa, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.01.2015. 07:17h

Podgoričanin Peđa Vuksanović (39) uhapšen je ubrzo nakon što je sa još jednom osobom iz benzinske pumpe “Dekar” uzeo 600 eura, prijeteći radnicima puškom i nožem.

Za Vuksanovićevim saučesnikom traga se, saopštili su iz podgoričke policije, čiji službenici su učestvovali u akciji hapšenja.

Prema tim informacijama, Vuksanović se sa “kolegom” oko 15:15 časova ukredenim vozilom “vento” dovezao do bezniske pumpe u Ulici put Radomira Ivanovića:

"Oni su zatim, kako se sumnja, izašli iz vozila i utrčali u objekat pumpe maskirani, gdje su uz prijetnju puškom - kratežom i nožem, zahtijevali od radnika J.M. i D.K. da im predaju novac od pazara. Radnici su potom, sumnja se, P.V. i drugom licu predali oko 600 eura, nakon čega su ova dva lica navedenim vozilom pobjegla sa lica mjesta", piše u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da su policajci, postupajući po obavještenju, brzo uočili crveni, ukradeni automobil i pokušali da ga zaustave.

"Budući da se vozilo nije zaustavilo, organizovana je potjera. Vozilo je nakon izvjesnog vremena zaustavljeno u jednoj ulici na Starom aerodromu, gdje su policijski službenici uspjeli da sustignu i liše slobode P.V.", navodi se u tekstu.

Podgorički policajci oduzeli su od Vuksanovića predmete za koje se sumnja da je koristio tokom izvršenja krivičnog djela.

Crveni “vento”, sumnja policija, Vuksanvić i saučesnik ukrali su takođe u naselju Stari aerodrom, u periodu od 11. januara od 16:20 časova do 12. januara 2014. godine do 15:00 časova.

Inspektori vjeruju da su najprije obili bravu, a potom ga upalili prespajanjem žica.

Vuksanović je priveden zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela - razbojništvo i teška krađa.

Tužilac mu je, piše policija, odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici.

"Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju aktivnosti na pronalasku drugog lica osumnjičenog za ova krivična djela", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: