Tvrdi da nije prijetio pištoljem Marku Milačiću na dan lokalnih izbora

Marko Milačić kazao je da je tog izbornog dana u svojstvu novinara snimao “izborna nepočinstva vladajuće partije”...
4 komentar(a)
Branislav Lekić, Isen Gaši, Foto: Facebook.com
Branislav Lekić, Isen Gaši, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 13.01.2015. 07:03h

Podgoričanin Branislav Lekić kazao je juče da nije prijetio ni potezao pištolj prema novinaru Marku Milačiću i njegovim prijateljima, na dan lokalnih izbora u maju prošle godine.

Na početku suđenja, optuženi nije želio da iznese odbranu, saopštavajući da ostaje pri onome što je rekao kod tužioca i da će odgovarati isključivo na pitanja svog branioca, advokata Zdravka Begovića.

Lekiću se sudi za krivično djelo prinuda i ugrožavanje sigurnosti Milačiću, Mladenu Jovanoviću i Stradu Turoviću.

Lekić je u istrazi ispričao da je prepirka počela zato što su ga oštećeni neovlašćeno i bez razloga snimali i da ne posjeduje nikakvo oružje.

“Ja sam pošao da glasam i nakon što sam izašao sa biračkog mjesta, vidio sam meni nepoznata lica koja su me slikala i snimala kamerom, a kada sam ih pitao - 'A što mene slikate', rekli su mi da oni mogu da rade šta hoće i da slikaju koga oni hoće i nastavili provokativno da mi se obraćaju. Ja na to nijesam nasjeo, već sam prošao pored njih i udaljio se prema svojoj kući”, rekao je Lekić ranije tužiocu.

Milačić i Jovanović i juče su ostali pri tvrdnjama da je Lekić tada potezao pištolj, prijetio ubistvom i oteo Milačiću kameru. Za takvo ponašanje, prema njihovim riječima, nije bilo nikakvog povoda, sem političke prirode.

Milačić je kazao da je toga dana, u svojstvu novinara, snimao “izborna nepočinstva vladajuće partije”.

“Imajući u vidu činjenicu da se okrivljeni u toku navodne policijske potrage za njim, krio u izbornom štabu DPS-a, to jasno ukazuje po čijem nalogu je on vadio pištolj, prijetio i oteo kameru, ali i ko ga štiti”, rekao je Milačić.

Milačić i Jovanović saopštili su da je Lekić tog dana prišao njihovom automobilu i, nakon serije uvreda, nasrnuo na svu trojicu, cijelo vrijeme držeći uperen pištolj u njih.

“Ja sam krenuo da izlazim iz auta, počeo je da me vuče za majicu, sa uperenim pištoljem u mene, pocijepao mi majicu i u tom trenutku kamera je ispala. On ju je uzeo i pošao sa njom”, rekao je Milačić.

Obojica su se pridružila krivičnom gonjenju Lekića.

U optužnom predlogu Osnovnog državnog tužilaštva, ne pominje se da je Lekić koristio pištolj, jer, kako objašnjavaju, u pretresu stana optuženog nije nađeno oružje.

Lekić je pravosnažno osuđivan osam puta zbog teške krađe, izazivanje opšte opasnosti, silovanja, otmice...

Milačić tražio da svi idu na poligraf

Novinar Marko Milačić juče je tražio poligrafsko ispitivanje Lekića i oštećenih, navodeći da se tako može utvrditi ko govori istinu, s obzirom na to da Lekić negira izvršenje krivičnih djela.

Sudija Goran Đuković rekao je da poligrafsko ispitivanje svakako ne može biti dokaz u krivičnom postupku i da se na njemu ne može zasnivati sudska odluka.

Bonus video: