Podignuta optužnica protiv direktora Doma zdravlja u Bijelom Polju

Agić i Lukač se terete da su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju i krivično djelo falsifikovanje službene isprave
242 pregleda 4 komentar(a)
Euro, novac, korupcija, Foto: Shutterstock
Euro, novac, korupcija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.01.2015. 18:23h

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv direktora Doma zdravlja u Bijelom Polju Rasima Agića i knjigovođe Ibrahima Lukača zbog zloupotrebe položaja.

Oni se sumnjiče da su oštetili Fond za zdravstveno osiguranje za 78.000 eura.

Agić i Lukač se terete da su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju i krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

“Osnovano se sumnja da su R.A, u svojstvu direktora JZU Dom zdravlja Bijelo Polje, i I.L, u svojstvu šefa računovodstva ove JZU, krivična djela počinili u periodu od 01. novembra 2009. do 31. decembra 2012. godine na način što su, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, sačinjavali obračunske liste zaposlenih u ovoj JZU sa neistinitim podacima o njihovim zaradama“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Obračunske liste su, naime, kako se sumnja, sadržale neistinite podatke o uvećanim iznosima zarada zaposlenih u odnosu na stvarne iznose zarada tih lica. Na osnovu tih neistinitih obračunskih lista je,sumnja se, u navedenom periodu od Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore izvršeno trebovanje i naplata lažno prikazanih iznosa mjesečnih zarada zaposlenih u toj ustanovi.

Bonus video: