"Gledali smo smrti u oči"

"Jednu ženu smo uspjeli da izvučemo. Sišli smo ponovo do autobusa, jedna djevojka je davala znake života ranije, ali kada smo se ponovo vratili, bila je mrtva", rekao je jedan od putnika
63 pregleda 3 komentar(a)
nesreća BiH, Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
nesreća BiH, Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Ažurirano: 12.01.2015. 20:33h

Autobus "Centrotransa" iz Istočnog Sarajeva, koji je prevozio putnike na liniji Pale-Herceg Novi, vozio je polako, ali put nije bio očišćen od snijega i leda, kazao je za portal Klix.ba jedan od putnika, koji je putovao za Tivat.

"U jednom momentu došli smo do uzbrdice, autobus nije mogao izaći, vratilo ga je nazad i tu se odigrala ova strašna scena. Sletjeli smo u provaliju nekih dvadesetak metara. Ja sam ispao iz autobusa koji je prešao preko mene, ali sam sve vrijeme bio pri svijesti. Nažalost, ove tri djevojke nisu preživjele. Kada je autobus sletio u provaliju ja sam uspio izaći gore na cestu četveronoške. Pomogao sam jednoj djevojci da izađe gore do puta, zvali smo policiju i oni su odmah došli. Nakon pola sata je došla i Hitna pomoć", kaže Njegoš Terić, jedan od povrijeđenih putnika.

"Gledali smo smrti u oči", kazao je za Klix.ba drugi putnik, koji je ispričao i da su putnici pokušavali da pomognu jedni drugima.

"Jednu ženu smo uspjeli da izvučemo. Sišli smo ponovo do autobusa, jedna djevojka je davala znake života ranije, ali kada smo se ponovo vratili, bila je mrtva. Bila je ispod autobusa, nismo je mogli izvući. Bila je noć, užasan mrak, katastrofa! Inače ja radim u Crnoj Gori i krenuo sam na posao", rekao je jedan od putnika.

Jedan od povrijeđenih Nedeljko Nedić kazao je da je da je pokušao sa još nekoliko ljudi da pomogne nastradalim djevojkama, ali da nisu uspjeli da im pomognu, prenijele su TV Vijesti.

Saša Batinić, takođe jedan od povrijeđenih, kazao je da je sjedio u posljednjim redovima autobusa i da je uspio da se spase od težih povreda tako što se uhvatio za pregrade u kojima se odlaže ručni prtljag.

Putnik Remzudin Ćaušević ispričao je novinarima da se gotovo ničega ne sjeća, već samo vriske koja je uslijedila nakon prevrtanja autobusa.

Bonus video: