Počinje suđenje Lekiću, optuženom za prijetnje Milačiću

Iako je MIlačić tvrdio da je Lekić uperio pištolj u njega, toga nema u optužnici a novinar i dalje insitira da se to desilo jer je “snimao izborna nepočinstva njegove partije”, odnosno DPS na Koniku
4 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Boris Pejović
Marko Milačić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.01.2015. 07:36h

Danas bi u Osnovnom sudu u Podgorici trebalo da počne suđenje Branislavu Lekiću optuženom za prijetnje novinaru Marku Milačiću i njegovim prijateljima tokom lokalnih izbora. Suđenje koje je bilo zakazano za decembar prošle godine otkazano je jer je Lekić tvrdio da nije pročitao optužnicu.

Njemu se sudi za krivično jelo prinuda i ugrožavanje sigurnosti Milačiću, Mladenu Jovanoviću, Stradu Turoviću i Milošu Klikovcu. U optužnici Osnovnog državnog tužilaštva protiv Lekića ne piše da je on na dan lokalnih izbora 25. maja 2014. prijetio pištoljem novinaru “Monitora”.

Iako je MIlačić tvrdio da je Lekić uperio pištolj u njega, toga nema u optužnici a novinar i dalje insitira da se to desilo jer je “snimao izborna nepočinstva njegove partije”, odnosno DPS na Koniku.

"Potom je pobjegao sa saučesnikom koji do današnjeg dana nije otkriven iako smo policiji i tužilaštvu prenijeli naše indicije o kome je riječ”, kazao je ranije Milačić.

Zastupnik Milačića, advokat Dalibor Kavarić, rekao je da je pravna kvalifikacija djela neadekvatna u odnosu na događaj.

“Nije nam poznato kojim razlozima se državni tužilac rukovodio kada je iz optužnog akta izostavio krivično djelo držanje oružja i eksplozivnih materija, s obzirom na navode Milačića da mu je Lekić prijetio pištoljem”, kazao je Kavarić ranije.

On je dodao da je nejasno i iz kojih razloga je tužilac iz činjeničnog i pravnog opisa izostavio ozbiljne prijetnje. Kavarić ističe da je veliko pitanje kakve će posljedice po opštu sigurnost ljudi i imovine i javni red i mir imati ovakvo postupanje tužilaštva.

Bonus video: