Priveden vozač: U nesreći kod Foče poginule dvije državljanke Crne Gore

Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i on je priveden, kazao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju za TV Vijesti
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2015. 20:31h

U saobraćajnoj nesreći na putu Batasi - Šćepan Polje poginule su dvije državljanke Crne Gore - Marijana Medojević (1986) i Amina Abdić (1991), obje iz Podgorice, nezvanično je rečeno "Vijestima" u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Treća nastradala osoba je Dragana Gluhović (1989) sa Pala.

Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i on je priveden, kazao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju za TV Vijesti.

Vozač nije bio u alkoholisanom stanju, dodao je on.

Foto: Maja Nukić/Klix.ba

Tijela poginulih putnica izvučena su danas poslije 12 sati. Bila su prikliještena ispod autobusa. Tijela su odvezena vozilima fočanskog pogrebnog društva u Foču.

O teškoj saobraćajnoj nesreći je odmah obaviještena Ambasada Crne Gore u BiH.

Tijela su izvukli članovi Spasilačkog kluba "Wolf" Foča.

Saobraćajna nesreća na putu Batasi - Šćepan Polje dogodila se sinoć oko 23 sata, a u njoj je teško povrijeđena Ranka Lučić (1958) iz Herceg Novog.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Kako je "Vijestima" saopšteno u Univerzitetskoj bolnici u Foči, Lučić je smještena na Odjeljenje intezivne njege.

"Povrijeđeni su i Andrej Raspopović (1985), Đorđe Boljević (1982) i Azra Abdić (1989) svi iz Podgorice. Oni su smješteni u Centru za hirurgiju i van su životne opasnosti", kazala je "Vijestima" portparol Univerzitetske bolnice u Foči Nataša Kovač.

Foto:  Feđa Krvavac/Klix.ba

U saobraćajnoj nesreći poginule su tri osobe dok je 13 povrijeđeno, kada je autobus "Centrotransa" iz Istočnog Sarajeva sletio s puta, javlja BHRT. Autobus je saobraćao na liniji Pale - Herceg Novi.

Povrijeđeni putnici zbrinuti su u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Po nezvaničnim informacijama, u momentu saobraćajne nesreće, u autubusu je bilo 16 putnika i dva vozača.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Među povrijeđenim putnicima su i Jovović Radomir (1959) iz Lukavice, Saša Batinić (1980) iz Istočnog Novog Sarajeva, Nedeljko Nedić (1968) iz Rogatice, Zora Pejović (1960) iz Foče, Aleksa Trifković (1992) iz Kasindola, Ramzudin Čaušević (1972) iz Živinica, Bojan Neđić(1985) iz Vlasenice, Njegoš Savić (1966) sa Pala i Velibor Vuković (1977) iz Banja Luke.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Vozači su, kako navodi Klix.ba, jedini koji nisu povrijeđeni. Obojica su u stanju šoka i nisu spremni za davanje izjava.

Obavljen je i uviđaj, kojim je rukovodila Gordana Gačinović, nadležna tužiteljka Okružnog tužilaštva iz Trebinja.

Screenshot (rtrs.tv)

Goran Baković iz kompanije Centrotrans je za Klix.ba rekao da je autobus posjedovao zimsku opremu i da je tehnički bio ispravan.

"Autobus je usljed veoma lošeg stanja na cesti, koja je prekrivena snijegom i ledom i nije posuta sredstvima protiv smrzavanja, skliznuo sa puta u pravcu kanjona Drine", rekao je Baković.

Saobraćaj na putu Foča - Šćepan Polje potpuno je obustavljen zbog uviđaja i izvlačenja autobusa iz provalije u koju je sletio, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Galerija

Bonus video: