Bećir proglašen krivim i oslobođen: Morao da puca u zeta

U presudi piše da je Ilija Bećir prekoračio granice nužne odbrane i sa umišljajem pokušao da ubije zeta Radoja Jelića
124 pregleda 17 komentar(a)
pištolj, oružje, zločin, Foto: Shutterstock
pištolj, oružje, zločin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.01.2015. 09:19h

Sedamdesetogodišnji Ilija Bećir, oglašen je krivim zbog pokušaja ubistva zeta Radoja Jelića (34), ali je oslobođen od kazne.

To je odlučilo vijeće sudije Dragoja Jovića u podgoričkom Višem sudu.

Prema navodima presude, optuženi Bećir je prekoračio granice nužne odbrane i sa umišljajem pokušao da ubije Radoja Jelića.

Zbog držanja oružja Bećir je uslovno osuđen šest mjeseci na godinu dana zatvora.

“Odbijajući od sebe protivpravni napad, optuženi Bećir je u Jelića ispalio četiri hitca, nanoseći mu teške tjelesne povrede”, piše u presudi.

Obrazlažući odluku da se optuženi oslobodi kazne, sudija Jović je kazao da je Bećir učinio sve kako bi izbjegao incident sa zetom, kao i činjenicu da nikada nije bio osuđivan.

“Iščekujući najavljeni dolazak zeta iz Podgorice u Tivat, optuženi je dva puta pozvao policiju. Jelić je, ipak, bio brži od policije i kao znatno mlađi čovjek, napao je Bećira koji je reagovao pucajući”, piše u presudi sudije Jelića.

Prema ocjeni suda, Bećir je na fizički napad zeta mogao reagovati i pucajući u vazduh.

Prema navodima optužnice, Bećir je 12. jula 2012. godine, ispred svoje kuće u tivatskom naselju Bonići, iz revolvera "titan tajger" (kalibra 38), ispalio četiri hica prema zetu Radoju Jeliću.

Do pucnjave je došlo kada se Jelić dovezao do tastove kuće, gdje se posvađao sa suprugom koja živi kod oca. Uslijedio je fizički obračun zeta i tasta i pucnjava u kojoj je Jelić zadobio više prostrijelnih rana.

Bonus video: