Za 17 sekundi odnijeli robu vrijednu 45.000 eura

Spektakularna krađa dogodila se ponedjeljak u zoru, desetak minuta prije pet sati, kada je maskirana petorka sjekirom odvalila ulazna vrata butika na Bulevaru Džordža Vašingtona
234 pregleda 0 komentar(a)
Bogner, Foto: Zoran Đurić
Bogner, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.01.2015. 15:45h

Organizovanoj grupi provalnika trebalo je svega 17 sekundi da bukvalno opelješe skupocjeni butik “Bogner” u profesorskoj zgradi u Podgorici.

Spektakularna krađa dogodila se ponedjeljak u zoru, desetak minuta prije pet sati, kada je maskirana petorka sjekirom odvalila ulazna vrata butika na Bulevaru Džordža Vašingtona.

Na snimku sa kamere iz unutrašnjosti butika vidi se da je grupa bila dobro obučena - znalo se ko šta radi pa su tako za 17 sekundi uspjeli da odnesu garderobu sa vješalicama vrijednu oko 45.000 eura.

“Na snimku se vidi da su zaduženja među njima bila jasno podijeljena i kako precizno jedan za drugim munjevito skidaju izloženu garderobu sa vješalicama”, kazali su “Vijestima” u policiji.

Pljačkaši su na glavama imali fantomke, ali su dodatno maskirali i kapuljačama od zimskih jakni i trenerki. Svi su bili u patikama. Policija pretpostavlja da je riječ o mlađim osobama...

Grupa je desetak minuta prije pet sati automobilom “mercedes” došla u dvorišni dio takozvane profesorske zgrade, a potom su prošli kroz jedan od ulaza pored butika.

Prolazeći kroz ulaz, drvenim ljuščicama zaglavili su troje vrata, kako bi tokom bjekstva lakše sa garderobom mogli da bježe.

Nakon što su izašli iz ulaza na prednji dio zgrade, gdje se nalazi nekoliko skupocjenih butika sa svjetski poznatim brendovima, jedan od maskiranih lopova sjekirom je odvalio vrata, polomio stakla na butiku, a potom je petorka munjevito obavila posao.

Na snimcima kamera vidi se kako sa plijenom u rukama bježe kroz ulaz, a potom i kako utrčavaju u “mercedes”, koji ne bježi cestom gdje ih je “čekala” rampa, već preko pločnika i livada nestaje ka Tološkoj šumi...

Policija je obavila uviđaj, ali ni nakon pet dana nema pomaka u istrazi.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je garderoba u butiku bila osigurana, tako da vlasnik, najvjerovatnije, neće pretrpjeti veliku finansijsku štetu.

Bogner je svjetski poznati njemački proizvođač muških i ženskih torbi, modnih dodataka i sportske odjeće i obuće.

Butik u Podgorici ima zvaničnu licencu kompanije iz Njemačke.

Vlasnik sa terase gledao kako lopovi bježe, obezbjeđenje stiglo odmah, ali uzalud...

Nakon što su sjekirom polomili vrata butika, alarm se oglasio u monitoring centru firme za obezbjeđenje “Radulović” i probudio vlasnika butika V.V. koji je živi u zgradi perko puta tog objekta.

“Vijestima” je rečeno da je obezbjeđenju te firme trebalo manje od pet minuta da od Krivog mosta, gdje im je sjedište, stignu do “Bognera”.

“Ali, bilo je kasno. Zatekli su opustošeni butik u kom su ostale jedino lutke u izlogu”, rečeno je “Vijestima”.

I ekipa policije stigla je na mjesto provale, ali tek 25 minuta nakon krađe.

Vlasnika je probudio alarm, ali kada je iz spavaće sobe istrčao na balkon, vidio je lopove kako već zamiču kroz ulaz zgrade...

Bonus video: