Anđela Popović na olimpijskoj listi

Anđela Popović je prva crnogorska reoprezentativka u tekvondou rangirana na olimpijskoj listi WTF-a
214 pregleda 2 komentar(a)
Anđela Popović, Foto: Montenegro stars
Anđela Popović, Foto: Montenegro stars
Ažurirano: 08.01.2015. 16:46h

Crnogorska reprezentativka u tekvondou, Anđela Popović našla se na listi olimpijskog rejtinga Svjetske tekvondo federacije (WTF). Popović je prva iz Crne Gore dospjela na olimpijsku listu koju je WTF objavio početkom godine, a na njoj se 19-godišnja članica Montenegro starsa iz Budve nalazi na 143.mjestu od 360 rangiranih takmičarki u kategoriji preko 67 kilograma.

Popović, koja u posljednje tri godine studira u Sloveniji, nastupa za klub "Slovenia Pantar Vrhnika", je u kategoriji do 73 kilograma rangirana na 81.mjestu u konkurenciji 144 takmičarke na WTF listi.

"Olimpijski rejting boduje samo poene od osvajanja medalja na WTF G turnirima. Na osnovu tih bodova Popović je rangirana na 17.mjestu za prve, Evropske olimpijske igre 2015. godine u Bakuu. Sa tim rejtingom Popović je prva ispod crte koja omogućava uslovni poziv, takozvani vajld-kard, ali se neće zadovoljiti da napreduje još to jedno mjesto. Za Popović je cilj da sakupi dovoljno bodova za kvalifikacionu normu. A u ovoj godini WTF je objavila kalendar sa 42 takmičenja WTF G statusa na pet kontinenata", kazao je Radojica Vuletić, trener Montenegro starsa Budva.

Veliki ispit za Popović biće Svjetsko prvenstvo u maju. Ona je vrhunski potencijal najavila prije dvije godine u Bahreinu, gdje je sa 17 godina stigla do finala i poraza od olimpijske pobjednice Milice Mandić iz Srbije. Popović je na posljednjem nastupu, otvorenom prvenstvu Turske u Antaliji krajem novembra izgubila u posljednjoj rundi meča za bronzu od 24-godišnje Brazilke Rafaele Galačo, prvakinje američkog kontinenta.

"Da bi se osvojila medalja u WTF G turnirima, zbog načina postavljanja žrijeba, potrebno je pobijediti u drugom ili trećem kolu olimpijske, svjetske ili evropske šampionke", objasnio je Vuletić, čiji je klub osvajač Kupa Crne Gore za 2014. godinu.

Bonus video: