Puletić iz bolnice prebačen u Istražni zatvor

Zvonko Puletić i Haka Tahirovićeva uhapšeni su 26. decembra 2014. Tog dana u Bijelom Polju i Podgorici uhapšeno je više ljekara osumnjičenih za brojne propuste, koji su doveli do infekcije pet beba sa sjevera, od kojih je jedna preminula
71 pregleda 36 komentar(a)
Zvonko Puletić, Foto: Jadranka Ćetković
Zvonko Puletić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 06.01.2015. 14:21h

Uhapšeni načelnik Ginekološkoakušerskog odjeljenja Zvonko Puletić prebačen je juče sa Internog odjeljenja bjelopoljske bolnice u Istražni zatvor u tom gradu.

Načelnica neonatologije Haka Tahirović još je na liječenju na tom Odjeljenju.

Puletić i Tahirovićeva uhapšeni su 26. decembra 2014. Tog dana u Bijelom Polju i Podgorici uhapšeno je više ljekara osumnjičenih za brojne propuste, koji su doveli do infekcije pet beba sa sjevera, od kojih je jedna preminula.

Puletiću je pozlilo dan nakon što mu je određeno 48-časovno zadržavanje, i on je, uprkos protivljenju zadržan na odjeljenju.

Tahirovićeva je smještena u bolnicu dva dana kasnije, nakon što je sutkinja za istragu Vanja Rakonjac, osumnjičenima odredila jednomjeseči pritvor.

U Istražnom zatvoru se nalazi i direktor bolnice dr Tomislav Jeremić. Njih troje su osumnjičeni za teška djela protiv bezbjednosti ljudi.

Bonus video: