Maloljetnik (14) vrijeđao člana LGBT Foruma Progres

Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju osobe koja je fizički napalo R.B. kao i osoba koja su se tom prilikom nalazila u društvu napadača
36 komentar(a)
LGBT aktivista, Foto: LGBT Forum Progres
LGBT aktivista, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 04.01.2015. 18:13h

Podgorička policija podnijela je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnog J.L. (14) iz Podgorice, zbog sumnje da je 2. januara na štetu R.B, člana NVO LGBT Forum Progres, počinio prekršaj drsko ponašanje.

"Sumnja se da je J.L, 2. januara u večernjim časovima, u naselju Kakaricka gora u Podgorici, uputio R.B. uvrjedljive riječi na koje R.B. nije reagovao već se udaljio sa mjesta događaja. R.B. je nedugo zatim u istom naselju napadnut na način što mu je, dok se pješice kretao, prišla grupa mladića od kojih mu je jedan zatražio upaljač. Kada je R.B. tom licu pružio upaljač on mu je, sumnja se, zadao rukom udarac u predjelu glave – ispod lijevog oka, nakon čega se oštećeni R.B. udaljio sa lica mjesta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je policija po pozivu R.B. došla na lice mjesta, te da je član LGBT Foruma Progres odvezen u Urgentni blok Kliničkog centra u Podgorici, gdje je konstatovano da je zadobio lakše tjelesne povrede.

"O događajima je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji se u vezi sa prvim događajem – uvredama izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, dok je u vezi sa drugim događajem – fizičkim napadom naložio da se preduzmu aktivnosti na rasvjetljavanju događaja. Službenici CB Podgorica su stoga, nakon izjave koja je u prostorijama CB-a od njega uzeta u prisustvu zakonskog zastupnika – majke, protiv maloljetnog J.L. podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", navodi se u saopštenju.

Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju osobe koja je fizički napalo R.B. kao i osoba koja su se tom prilikom nalazila u društvu napadača.

Bonus video: