Podgorica: Uhapšeni osumjičeni za napad na taksistu

Zbog sumnje da su povrijedili taksistu uhapšeni su Vuksan Malević (26), Vujadin Nadaždin (30), Vlado Drobnjaković (36) i Aleksandar Bugarin (25) iz Podgorice
414 pregleda 30 komentar(a)
Alo taksi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Alo taksi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.01.2015. 19:47h

Podgorička policija uhapsila je četiri mladića, koji se sumnjiče da su 2. januara, oko 10 časova, u strogom centru Podgorice brutalno pretukli taksistu Borislava Bulatovića (59).

Zbog sumnje da su povrijedili taksistu uhapšeni su Vuksan Malević (26), Vujadin Nadaždin (30), Vlado Drobnjaković (36) i Aleksandar Bugarin (25) iz Podgorice.

Policija traga za još jednim napadačem, čiji identite znaju, ali je on nedostupan inspektorima.

Ova četvorka je nekoliko sati ispitivana u podgoričkoj policiji, a nakon konsultacije sa tužiocem oni su oko 20 časova pušteni iz pritvora.

Tužilac će se sjutra izjasniti o kvalifikaciji djela, koje će mladićima biti stavljeno na teret.

Grupa se sumnjiči da su u petak ujutro oko 10 časova u Vučedolskoj ulici u Podgorici napali na Bulatovića, koji je automobilom "Alo taksija" došao da preuzme vožnju.

Povod za napad bio je zat što je taksista odbio da vozi petoricu mladića, jer za to nema dozvolu.

"Odbio sam da grupa od njih petoro sjedne u auto, jer za takvu vožnju nemam dozvolu. Oni su i protiv moje volje krenuli da ulaze u automobil, ali ja nijesam želio da krenem. U jednom trenutku jedan od njih me je sa zadnjeg sjedišta mučki udario u potiljak”, ispričao je Bulatović “Vijestima”.

Nakon toga, taksista je izašao iz svog automobila i krenuo da zove pomoć, ali je tada uslijedio novi, “brutalniji divljački talas udaraca”.

“Svi oni izašli su iz auta, a potom krenuli da me udaraju čime su stigli. Bacili su me i nastavili da udaraju rukama, nogama. Samo sam čekao i molio se da prestanu”, prisjetio se taksista. Bulatovića su, tvrdi, napadači tukli dva - tri minuta, a prestali su tek kada su stigle njegove kolege iz “Alo taksija”.

U napadu je Bulatoviću polomljen nos, zbog čega je u subotu operisan u Kliničkom centru.

Bonus video: