Ceković uhapšen zbog dva razbojništva u Podgorici

397 pregleda 1 komentar(a)
razbojnik, pljačkaš, Foto: Shutterstock
razbojnik, pljačkaš, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.01.2015. 16:24h

Podgorička policija je identifikovala i lišila slobode Igor Ceković (30) iz Podgorice, koji je, kako se sumnja, krajem decembra prošle godine u Podgorici počinio dva krivična djela razbojništvo.

Ceković je, kako se sumnja, 28. decembra 2014. godine u večernjim časovima, sa još jednim licem za kojim se traga, počinio razbojništvo u marketu "Planet", u Aerodromskoj ulici.

Iz Uprave policije navode da je Ceković, kako se sumnja, maskiran ušao u market dok ga je drugo lice koje je takođe bilo maskirano i koje je držalo nož u ruci čekalo na vratima marketa.

"Sumnja se da je I.C. potom zadao udarac rukom radniku A.S. u predjelu glave, nakon čega je odgurnuo radnika i došao do registar kase iz koje je otuđio oko 545 eura pazara. I.C. i drugo lice su se potom udaljili sa lica mjesta", navodi se u saopštenju UP.

Ceković se sumnjiči da je počinio razbojništvo i 30. decembra 2014. godine u večernjim časovima, i to u marketu "Šahin", u Moskovskoj ulici.

"On je, kako se sumnja, maskiran i uz prijetnju nožem od radnice N.M.R. zahtijevao da mu preda novac. Radnica se međutim udaljila od naplatnog pulta, pa je I.C. sumnja se, došao do ladice ragistar kase i iz nje otuđio pazar u iznosu od oko 80 eura, nakon čega se udaljio sa lica mjesta", navodi se u saopštenju UP.

Službenici CB Podgorica su po prijavi događaja na oba lica mjesta izvršili uviđaj. O događajima je obaviješten nadležni tužilac. Izuzeti su predmet i tragovi za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela.

Efikasne mjere i radnje koje su službenici kriminalističke policije CB Podgorica preduzeli dovele su do identifikovanja i lišenja slobode slobode Cekovića.

Osumnjičeni Ceković je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvršiocu, 31. decembra priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela. ZODT mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama a sudija za istragu zatim i pritvor nakon čega je Ceković sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Osim toga, službenici CB Podgorica su danas lišili slobode Marka Radulovića (30) iz Podgorice, zbog sumnje da je jutros počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

"Sumnja se da je M.R. jutros, oko 07.25 časova, uz prijetnju nožem pokušao da iz marketa "Šeri", koji se nalazi u Studentskoj ulici, otuđio novac od pazara. Tada je pored marketa naišao službenik ZIKS-a koji ga je savladao i zadržao do dolaska policije. Osumnjičeni M.R. je, uz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Podgorici, koji mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici", saopšteno je iz UP.

Bonus video: