U SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA POVRIJEĐENE DVIJE OSOBE

Policija: Novogodišnja noć protekla bez većih problema

Policija je privremeno oduzela 19 vozačkih dozvola a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola slobode je lišeno devet osoba
74 pregleda 0 komentar(a)
Šajo grupa, Lažna bomba, Policija, Foto: Savo Prelević
Šajo grupa, Lažna bomba, Policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.01.2015. 14:51h

Novogodišnja noć u Crnoj Gori protekla je uglavnom bez većih problema, ocijenio je šef smjene u Operativno komunikacionom centru (OKC) Uprave policije Ljubiša Bulatović.

On je konferenciji za novinare kazao da je u jedan sat iza ponoci dežurnoj službi Centra bezbjednosti Budva anonimno prijavljeno da je u diskoteci Sparta postavljena eksplozivna naprava i da je u najkraćem roku objekat evakuisan a mjesto događaja obezbijeđeno.

"Izvršen je antiteroristički pregled kojim je utvrđeno da je prijava bila lažna", kazao je Bulatović i dodao da službenici Uprave policije preduzimaju sve mjere i radnje sa ciljem identifikacije osobu koja je prijavila da je postavljena bomba.

On je objasnio da su službenici Uprave policije tokom novogodisnje noći registrovali pet narušavanja javnog reda i miira.

Bulatović je rekao da su u sinoćnjim saobraćajnim nezgodama dvije osobe povrijeđene.

Policija je privremeno oduzela 19 vozačkih dozvola a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola slobode je lišeno devet osoba.

Podnijete su 24 prekršajne prijave i izdata 133 nalog za naplatu novčanih kazni.

"Imajuci u vidu navedeno i cinjenicu da je u nekoliko gradova bio organizovan doček na otvorenom gdje je bio prisutan veliki broj ljudi kao i da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu kao ni narušavanja koja bi izazvala veću uznemirenost građana, stanje bezbjednosti u Crnoj Gori možemo ocijeniti kao povoljno", poručio je Bulatović.

Preporučujemo za Vas