U Nikšiću i Danilovgradu zaplijenjeni pištolji, puške, municija

195 pregleda 17 komentar(a)
Puška, Foto: Shutterstock
Puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.12.2014. 15:27h

Pripadnici nikšićke i danilovgradske policija su danas i prethodnih dana zaplijenili pet komada oružja i municiju u ilegalnom posjedu.

"Naime, nikšićki policajci su danas po naredbi nadležnog sudije za istragu, pretresli stan koji koristi R.V. (52) iz Nikšića i tom prilikom od njega oduzeli startni pištolj marke "Ecol" sa 11 komada municije kalibra 9 mm od ovog oružja, kao i jedan metak kalibra 7,62 mm. R.V, je izdat prekršajni nalog, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju. Nikšićka policije je takođe juče u Nikšiću kontrolisala vozilo marke "Citroen", kotorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao R.M. (34) iz Nikšića. Pregledom je kod R.M pronađen pištolj marke "Beretta", kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka. Pronađeno oružje je uz potvrdu oduzeto", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Takođe u saopštenju se dodaje da je policija iz Nikšića 26. decembra po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, pretresla stan i druge prostorija koje koristi R.R. (37) iz ovog grada i tom prilikom pronašla i od njega oduzela lovačku pušku marke "Amadeo-Rosi“ i pušku "M-48", kao i tri komada municije kalibra 12 mm.

Danilovgradska policija je juče u mjestu Kosić kod M.M. (68) iz Danilovgrada pronašla i oduzela lovačku pušku automat marke "Franchi 500 Special", jedan metak i kožnu futrolu za ovu pušku.

"O oduzimanju vatrenog oružja i municije obaviješteni su nadležni tužioci. Oduzeto oružje je sa municijom poslato na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega slijedi izjašnjenje o kvalifikaciji krivičnih djela", piše u saopštenju.

Bonus video: