Jeremiću određen pritvor do 30 dana

Dr Tomislav Jeremić i njegove kolege, načelnici ginekološko- akušerskog odjelenja Zvonko Puletić i neonatologije Haka Tahirović, osumnjičeni su za teška djela protiv bezbjednosti ljudi
58 komentar(a)
Tomislav Jeremić, Foto: Jadranka Ćetković
Tomislav Jeremić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 31.12.2014. 09:36h

Bivši direktor bjelopoljske Bolnice dr Tomislav Jeremić, saslušan je juče oko 17 časova u Višem sudu u Bijelom Polju, u tajnosti. Njemu je, nakon saslušanja, sutkinja za istraga Vanja Rakonjac odredila pritvor do 30 dana.

Dr Jeremić i njegove kolege, načelnici ginekološko- akušerskog odjelenja Zvonko Puletić i neonatologije Haka Tahirović, osumnjičeni su za teška djela protiv bezbjednosti ljudi.

U pritvoru su se našli svo troje nakon što je otkrivena infekcija pet beba, od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

Za razliku od dr Puletića i dr Tahirović, o čijem su hapšenju nekoliko dana ranije, saslušanjima i određivanju pritvora, informacije "curile" na sve strane, ovo saslušanje je proteklo daleko od očiju javnosti.

U Bijelom Polju i Podgorici 26. decembra izvedena je akcija hapšenja osumnjičenih za brojne propuste, koji su doveli do infekcije pet beba sa sjevera, od kojih je jedna preminula.

Hapšenja su uslijedila nakon prikupljenih obavještenja, dokaza i sprovođenja dokaznih radnji u fazi izviđaja Vrhovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju i Podgorici.

Bonus video: