Božoviću krivična za nasilništvo

Božović se poslije pucnjave javio inspektorima i rekao da nije pucao na Markovića
458 pregleda 11 komentar(a)
Aleksandar Marković, Foto: Luka Zeković
Aleksandar Marković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.12.2014. 08:09h

Cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv Cetinjanina Miloša Božovića, na štetu sudije fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Aleksandra Markovića (42).

Sudija FSCG prijavio je policiji da ga je Božović u nedjelju rano ujutru sačekao ispred lokala “Pećina” na Balšića pazaru u centru Cetinja i ispalio ka njemu najmanje sedam metaka.

Inspektori su nakon incidenta tražili Božovića na kućnoj adresi, gdje ga nisu našli. On se nakon nekoliko sati pojavio u stanici cetinjske policije i negirao da je pucao na sudiju.

Policija je, kako bi potvrdila navode Markovića, od Božovića uzela parafinsku rukavicu i jaknu. Materijalni dokazi proslijeđeni su u Forenzički centar u Danilovgradu. Istraga o pucnjavi je u toku, nalazi se još čekaju.

Sudija FSCG ranije je ispričao policiji da je u pucnjavi uspio da prođe bez povreda jer je u posljednjem trenutku zalegao iza obližnjeg automobila. Dok se čekaju nalazi forenzičara, tužilac je Božovića procesuirao zbog nasilništva.

Božović: Nisam pucao na prijatelja

Božović kazao je da nije pucao na Markovića. Reagovao je na tekst “Sedam hitaca na sudiju FSCG”.

"U tekstu se tvrdi da sam ja, Miloš Božović, ispred lokala ’Pećina’ u Cetinju, napravio sačekušu i ispalio sedam metaka na imenovanog Aleksandra Markovića. Još se navodi da sam u bjekstvu i da policija za mnom intezivno traga. Tačno je da sam u pripitom stanju sa Markovićem imao prepirku i gnušanje, koje se završilo razdvajanjem prisutnih i naknadnim pomirenjem. Navodim da sam sa porodicom Marković drug i prijatelj, te zbog dobrih odnosa sa njima, a i zbog javnosti demantujem vašu informaciju”, kazao je Božović.

Bonus video: