Bombom "tražili" 15.000 eura

Iz Uprave policije saopšteno je da kriminalistička obrada ukazuje da je Mahović 24. oktobra privredni eksploziv postavio na zadnji lijevi točak vozila: “Koji je aktivirao paljenjem inicijalnog sredstva, usljed čega je došlo do oštećenja zadnjeg lijevog blatobrana vozila”
265 pregleda 0 komentar(a)
dinamit, Foto: Shutterstock
dinamit, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.12.2014. 07:10h

Kotoranina Danijela Mahovića, policija sumnjiči da je postavio i aktivirao privredni eksploziv ispod “mercedesa” sugrađanina B. L.

To piše u dopuni krivične prijave protiv Mahovića - prethodno je protiv njega i Nemanje Jeremića podignuta prijava zbog pokušaja reketiranja istog čovjeka.

Iz Uprave policije saopšteno je da kriminalistička obrada ukazuje da je Mahović 24. oktobra privredni eksploziv postavio na zadnji lijevi točak vozila: “Koji je aktivirao paljenjem inicijalnog sredstva, usljed čega je došlo do oštećenja zadnjeg lijevog blatobrana vozila”.

Prijava za iznudu u pokušaju protiv Mahovića i Jeremića podnijeta je još 28. oktobra.

Oni su tada uhapšeni, određen im je pritvor i sprovedeni su u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Iz policije je tada rečeno da su Kotoranin Mahović i Kragujevčanin Jeremić tokom oktobra više puta pozivali oštećenog B. L. i prijeteći mu, tražili da im preda 15.000 eura.

“Nakon što su saznali za događaj, službenici OB Kotor su, u zajedničkim aktivnostima sa Sektorom kriminalističke policije, osujetili iznudu i preduzeli aktivnosti koje su rezultirale pronalaskom i lišenjem slobode ovih lica”, saopštila je policija.

Njih dvojica važe za pripadnike takozvanog škaljarskog klana, čiji je vođa Jovan Jovica Vukotić nedavno takođe završio iza rešetaka zbog izdržavanja jednogodišnje kazne zatvora.

Pripadnici iste ekipe Dalibor Đurić i Jovan Jovanović, osuđeni su nedavno zbog reketiranja Kotoranina M. N.

Đurić je osuđen na dvije, a Jovanović na godinu i po zatvora.

Bonus video: