Nikšić: Maloljetnici osumnjičeni za paljenje vozila

62 pregleda 3 komentar(a)
vatra, požar, Foto: Shutterstock.com
vatra, požar, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.12.2014. 17:22h

Nikšićka policija je saopštila da je rasvijetlila krivično djelo izazivanje opšte opasnosti počinjeno u prethodnom periodu za koje se sumnjiče F.K. (16) i M.K. (15), oba iz Nikšića.

"Službenici CB Nikšić su, preduzimanjem opsežnih višemjesečnih policijskih mjera i radnji, rasvijetlili pomenuto krivično djelo počinjeno u avgustu 2014. godine i identifikovali F.K. i M.K, koji se sumnjiče da su ga počinili. Sumnja se, da su F.K. i M.K, 30. avgusta 2014. godine, u ulici Borislava Pekića u Nikšiću, polivanjem benzinom koji su potom i zapalili podmetnuli požar na vozilu marke "Mercedes ML 500", nikšićkih registarskih oznaka – vlasništvo Ž.P. iz Nikšića, koje se u tom trenutku nalazilo parkirano na razdalijini od oko 1,5 metar ispred ulaznih vrata porodične kuće oštećenog i na taj način izazvali opasnost za život oštećenog i članova njegove porodice i imovinu većeg obima", navodi se u saopštenju Uprave policije.

F.K. i M.K. su, kako se sumnja, tom prilikom benzinom polili i zapalili i vozilo koje se takođe nalazilo u neposrednoj blizini porodične kuće Ž.P, a radi se o vozilu marke "Pežo", nikšićkih registarskih oznaka koje takođe koristi Ž.P, a koje je vlasništvo pravnog lica "PŽ Lucky" d.o.o. iz Nikšića.

O pomenutom događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo.

Od F.K. i M.K. su prikupljena obavještenja na okolnosti pomenutog događaja, u prisustvu njihovog zakonskog zastupnika –roditelja.

Protiv F.K. i M.K. slijedi podnošenje krivične prijave, zbog osnovane sumnje da su počinili pomenuto krivično djelo.

Bonus video: