Godina KK Omladinac, Jelene Maksimović i Almira Cecunjanina

Omladinac, Jelena Maksimović, Almir Cecunjanin i Mario Hodžić najbolji u karate sportu
135 pregleda 0 komentar(a)
karate, Foto: KK Omladinac
karate, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 29.12.2014. 17:22h

Karate savez Crne Gore dodjelom pehara, priznanja, diploma, plaketa i zahvalnica, juče je zaokružio još jednu sjajnu takmičarsku sezonu. Odlukom Upravnog odbora, za najbolju karatistkinju u 2014. godini proglašena je 19-godišnja Jelena Maksimović iz KK Omladinac, koja je evropskoj seniorskoj bronzi, pridružila još sedam medalja sa prvenstava Evrope, Mediterana i Balkana u seniorskoj i konkurenciji mlađih seniorki. Maksimović je i državna prvakinja u borbama do 61 kilogram.

Najbolji karatista je Almir Cecunjanin. takmičar Budućnosti je prvak Mediterana i Balkana, a najperspektivniji karatista je Mario Hodžić. Junior Omladinca je ove godine u kadetima bio treći na Evropskom prvenstvu u Lisabonu, a bronzu je osvojio i u juniorskoj konkurenciji na Balkanskom prvenstvu. Hodžić ima zlato i srebro sa svjetskih prvenstava u uzrastu kadeta i juniora.

Podatak da su od 46 medalja sa međunarodnih prvenstava, karatisti Omladinca osvojili 22, donio je ovom podgoričkom klubu priznanje za najbolji u Crnoj Gori.

"Iza nas je bila teška godina, jer svaka je izborna takva. Ipak, rukovodstvo na čijem sam čelu će se potruditi da uspostavi jedinstvo u ovom sportu. I ovom rukovodstvu su takmičari najveća motivacija i uradiće sve da se karate razvija i donosi medalje i vrijedne rezultate. Crnu Goru su tokom ove godine posjetili predsjednici Svjetske i Evropske karate federacije, a pčetkom naredne godine doći će i predsjednik Karate saveza Njemačke, sa kojima ćemo uspostaviti zajedničke kampove, naravno uz pomoć naših sjajnih saradnika iz karate saveza Srbije i Hrvatske, od kojih imamo pomoć u svakoj akciji", naglasio je Dragan Šakotić, predsjednik KSCG.

Bonus video: