STONI TENIS

Rogić najbolji u kvalifikacijama

0 komentar(a)
Viktor Rogić, Foto: STSCG
Viktor Rogić, Foto: STSCG
Ažurirano: 04.04.2019. 15:19h

Stonoteniser Golden plejera Viktor Rogić pobjednik je kvalifikacionog turnira za plasman na Svjetrsko prvenstvo u ping pongu.

On je danas u Podgorici u finalnom meču pobijedio Orhana Bećiragića iz rožajskog Ibra. Rogić je nastup na završnom turniru izborio trijumfom na podgoričkim kvalifikacijama.

On je osvajanjem kvalifikacionog turnira izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će 24. i 25. januara biti odigrano u Londonu.

Nagradni fond šampionata iznosi 100 hiljada dolara, a pravo nastupa ima 64 takmičara, pobjednika kvalifikacionih turnira.

Član Valdanosa, Jeton Osmani, osvojio je treće mjesto, a u odlučujućem meču bio je bolji od Bojan Cubovića iz STK Mojkovca.

Među deset najboljih plasirali su se još Saše Georgievski (STK Boka), Miloš Drašković (Gorštak), Nenad Raičević (SPIN Unika), Borislav Bulatović (Gorštak), Stevan Bokan (SPIN Unika) i Jovica Franeta (Valdanos).

Organizatori turnira su Centar za razvoj sporta i sportskih društava, podgorički stonoteniski klub SPIN Unika i ulcinjski Valdanos, a manifestaciju su pomogli kladionice Meridjian, Komercijalna banka i Meridijan renta kar.