Šapuriću 12 godina za ubistvo Milutina Kankaraša

Ranijom presudom Šapurić je bio osuđen na 14 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinio i predmet vratio na onovno suđenje
789 pregleda 3 komentar(a)
Zoran Šapurić, Foto: Luka Zeković
Zoran Šapurić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.12.2014. 15:46h

Krivično vijeće sudije Predraga Tabaša danas je u Višem sudu u Podgorici osudilo na 12 godina zatvora Zorana M. Šapurića zbog ubistva Milutina Kankaraša 12. januara 2008. godine u kafani "VS" u Kočanima kod Nikšića, te Srđana S. Radulovića na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Marka Vilotijevića.

Ranijom presudom Šapurić je bio osuđen na 14 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinio i predmet vratio na onovno suđenje.

Sud nije prihvatio navode optužnice da je Šapurić počinio krivično djelo "teško ubistvo", odnosno da je pucajući u pravcu Kankaraša, doveo u opasnost živote Dušana Vučkovića i Nenada Žižića.

Prema optužnici Željka Tomkovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Šapurić je optužen da je u kafani sa umišljajem ubio Kankaraša, te sa umišljajem doveo u opasnost živote dva mladića koji su se nalazili u kafani Dušana Vučkovića i Nenada Žižića.

"Okrivljeni Šapurić je 12. januara 2008. godine oko 02.30 časova u naselju Kočani kod Nikšića, sa umišljajem ubio Kankaraša i pri tom sa umišljajem doveo u opasnost živote još nekih osoba. Okrivljeni Radulović je sa umišljajem pokušao da ubije Vilotijevića.

Nakon što je Bojan Šćekić prilikom susreta sa Vilotijevićem na ulazu u kafanu "VS", udario ga pesnicom u lice.Šapurić je potegao pištolj "CZ" para, a Radulović potegao automatsku pušku iz koje je ispalio više hitaca od kojih je jedan pogodio Vilotijevića, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu - prostreline desne butine. Šapurić je iz pištolja sa ulaznih vrata kafane "VS" isplio više hitaca u pravcu Kankaraša, koji je sjedio unutar kafane. Jedan hitac je bio smrtonosan koji je Kankaraša pogodio u lijevom slabinskom dijelu od koje je preminuo usljed iskrvavaljenja.

Bonus video: