Ubistvo na Cetinju, uhapšen osumnjičeni

Prema podacima iz policije njega je ubio sugađanin Predrag Jablan (45) koji je ubzo potom uhapšen
160 pregleda 47 komentar(a)
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.12.2014. 17:57h

Cetinjanin Rajko Mićunović (74) ubijen je danas oko 11 časova u Ulici Luke Ivaniševiča br. 27.

Prema podacima iz policije, za ubistvo je osumnjičen Predrag Jablan (45) koji je ubzo potom uhapšen.

"Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da je P.J. danas, oko 11.00 časova, u svom stanu u Cetinju lišio života komšiju R.M. na način što mu je sječivom – najvjerovatnije nožem zadao više uboda u predjelu vrata i tijela. Službenici OB Cetinje su, po obaviještenu za događaj, izašli na lice mjesta na kojem su zatekli osumnjičenog P.J. sa povredama – posjekotinama u predjelu unutrašnje strane ruku u blizini zglobova šaka koje su ukazivale na to da je ovo lice, nakon izvršenja ubistva a prije dolaska policije, pokušalo samoubistvo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je na licu mjesta obavila uviđaj, a izuzeti predmeti i tragovi će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten ZVDT u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se tijelo preminulg R.M. transportuje na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici radi vršenja obdukcije.

"Osumnjičeni P.J. je, nakon ukazane ljekarske pomoći u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Cetinju, u pratnji policije odvezen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici daljeg ukazivanja medicinske pomoći. Po ukazanoj pomoći i otpuštanju iz KCCG, P.J. je dovezen u prostorije OB Cetinje. On će večeras, uz krivičnu prijavu, biti priveden ZVDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", navodi se u saopštenju UP.

Kako nezvanično saznajemo, Mićunović i Jablan su bili komšije.

Bonus video: