Kličko najbolji nokauter

7 komentar(a)
Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.12.2014. 20:39h

Najboljem teškašu posljednje decenije, Ukrajincu Vladimiru Kličku pripalo je priznanje za najbolji nokaut godine u izboru ESPN-a. Kličko je 15. novembra u Hamburgu u meču za WBA titulu u petoj rundi nokautirao izazivača, Bugarina Kubrata Puleva.

Stameni Bugarin je prije tog kobnog razornog krošea dva puta bio u nokdaunu. Bio je to i prvi od tri meča koja će Kličko boksovati pred auditorijumom HBO televizije, koji je bio i više nego zadovoljan viđenim. Meč Kličko - Pulev na HBO je upao u top osam najboljih u 2014. godini.

A drugi meč pred HBO kamerama fantastični Ukrajinac boksovaće 25. aprila 2015. godine u Njujorku sa Amerikancem Brajantom Dženingsom. Velika nada američkog boksa, Dženings, je slavio u svih 19 profesionalnih borbi, a deset od njih riješio je nokautom. "Ugovor o meču još nije potpisan, ali su Kličko i Dženings usaglasili lične uslove. Ugovori su poslati na potpisivanje i nakon dogovora oko nekih sitnih detalja zvanično će meč biti najavljen početkom januara", objavio je kolumnista ESPN -a Den Rafael.

ESPN je prvaka WBO u lakoj, Terensa Kroforda proglasio bokserom godine. Kroford je oduzeo titulu Rikiju Barnsu par mjeseci prije nego što je Dejan Zlatičanin savladao istog rivala u Glazgovu!

Bonus video: