LITURGIJA MITROPOLIJE CRNOGORSKO-PRIMORSKE

"Crkva neće ćutati o istopolnom bludu"

"Takav blud je, kao i svaki blud i preljuba, negacija najvećeg ljudskog dara - dara rađanja"
90 pregleda 36 komentar(a)
Mitropolija crnogorsko-primorska, Foto: Mitropolija.com
Mitropolija crnogorsko-primorska, Foto: Mitropolija.com
Ažurirano: 28.12.2014. 16:05h

Mitropolija crnogorsko-primorska se najoštrije protivi svakoj afirmaciji “istopolnog bluda” i poziva crnogrosku Skupštinu i Vladu, te druge državne institucije i pojedince u njima da učine sve što je do njih da prestane agresivna propaganda homoseksualizma u Crnoj Gori, kao i prostitucije bilo koje vrste, saopšteno je na jučerašnjoj liturgiji održanoj u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice - Podmaine u Budvi.

“O istopolnom bludu je već mnogo rečeno i stav Crkve o ovom grijehu je potpuno jasan. On je uslovljen dubokim evanđelskim istinama i učenjima hrišćanske antropologije, a ne nekakvim jednoumnim konzervativizmom i zaostalošću. Takav blud je, kao i svaki blud i preljuba, negacija najvećeg ljudskog dara - dara rađanja. Negacija i samog ovaploćenja Hristovog kojeg proslavljamo o Božiću. Svjesnim ulaskom u djelo istopolnog - protivprirodnog bluda, kao svakim bludom, čovjek se prepušta najnižim nagonima svoje pale prirode i uskraćuje sebe mogućnosti duhovnog uzrastanja”, saopšteno je iz Mitropolije.

U saopštenju se dodaje da “crkva ne može i neće mijenjati svoj stav” o tom pitanju, te da “neće o njemu ćutati niti ga ignorisati”.