Novinare izbacili na snijeg: Neka se mrznu, nećemo reći ko će i kada biti priveden

Tokom saslušanja u Višem sudu, danas je pozlilo i dr Haki Tahirović, i ona je u nesvjesnom stanju prevezena kolima hitne pomoći u Urgentni centar, odakle je, smještena na interno odjelenje. Tahirović je bila u kritičnom stanju, ali je sada van životne opasnosti
143 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2014. 07:40h

Novinari koji su u zgradi tužilaštva u Bijelom Polju čekali informacije o privođenju bivšeg direktora Opšte bolnice dr Tomislava Jeremića, izbačeni su na ulicu. Njih je iz zgrade oko 19 sati udaljio policajac Veselin Jeremić, koji obezbjeđuje tužilaštvo.

"Došli smo u zgradu tužilaštva, gdje satima čekamo njegovo privođenje. U 19 sati, policajac Jeremić, koji obezbjeđuje zgradu, zamolio nas je da izađemo. Na pitanje da li to znači da novinari ne mogu da se zadržavaju i nemaju pravo da borave ni u holu zgrade, on je rekao da je takvo naređenje. Kad smo pitali ko je to naredio, samo je ponovio da je u pitanju naređenje. Ne možemo da radimo sovj posao i smrzavamo se vani", kazali su novinari.

Viši tužilac u Bijelom Polju Rifat Hadrović u razgovoru sa novinarom "Vijesti", kazao je da ne želi da otkriva nikakve informacije o tome ko će i kada biti priveden u tužilaštvu, pa makar novinari morali da se mrznu.

Sutkinja za istragu Višeg suda Vanja Rakonjac odredila je danas, nakon sasalušanja, pritvor do 30 dana načelnicima Ginekološko-akušerskog odjelenja dr Zvonku Puletiću i neonatologije dr Haki Tahirović, dok se, kako saznaju Vijesti, do večeras u tužilaštvu očekuje privođenje bivšeg direktora Opšte bolnice dr Tomislava Jeremića, koji se od 18. decembra nalazio u Beogradu.

Sutkinja Rakonjac je dr Puletića saslušala na internom odjelenju, na kojem je, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, i pored ličnog protivljenja, smješten dan ranije.

Tokom saslušanja u Višem sudu, danas je pozlilo i dr Haki Tahirović, i ona je u nesvjesnom stanju prevezena kolima hitne pomoći u Urgentni centar, odakle je, smještena na interno odjelenje, gdje je u toku obrada nalaza. Ona je bila u kritičnom stanju, ali je sada van životne opasnosti.

Branilac dr Puletića, advokat Stanko Jelić je kazao da nije očekivao pritvor za svog branjenika i da će se žaliti na tu odluku.

Babice hospitalizovane zbog infarkta i moždanog

Pomoć u bjelopoljskoj bolnici juče su, prema informacijama “Vijesti”, zatražile dvije babice Ginekološko-akušerskog odjelenja, koje je bilo pod istragom tužilaštva zbog smrti bebe.

Jedna babica doživjela je infarkt i smještena je na interno odjelenje, dok je druga zbog moždanog udara prevezena u Klinički centar Crne Gore.

Babice su ranije sa kolegama iz sindikalnih organizacija protestovale zbog privođenja ljekara bjelopoljske bolnice.

Puletiću i Tahirović je prije dva dana nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, određen 48-časovni pritvor.

Oni se, kao i bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić, sumnjiče da su odgovorni za infekciju pet beba u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedna preminula. Za to krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Sindikalna organizacija Opšte bolnice u Bijelom Polju i sindikalne organizacije OB Bijelo Polje i Doma zdravlja Bijelo Polje, izrazile su juče “najenergičnije negodovanje protiv načina na koji je sprovedena akcija privođenja troje njihovih kolega”.

“Ne arbitrirajući i ne sudeći opravdanost njihovog privođenja i ostavljajući to nadležnim državnim organima, smatramo da se ovo privođenje moglo uraditi na način koji bi doprinio očuvanju dostojanstva naše profesije“. .

Galerija

Bonus video: