Vuk Pajović priznao da je pucao u Bobana Lakovića

1050 pregleda 61 komentar(a)
Zabjelo, Boban Laković, uviđaj, Foto: Luka Zeković
Zabjelo, Boban Laković, uviđaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.12.2014. 19:17h

Spužanin Vuk Pajović, pripadnik samozvanog zagoričkog klana, priznao je jutros u podgoričkoj policiji da je u petak veče na Zabjelu pucao u Bobana Lakovića (30).

Pajović se, kako saznaju "Vijesti", sam predao policiji.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Vojislav Dragović kazao je danas da se Pajović predao policiji, nakon što je za njim raspisana potjernica.

"Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju djela, u CB Podgorica saslušano je 19 lica radi provjere alibija i prikupljanja potrebnih obavještenja. Na osnovu dobijenih informacija i operativnog rada službenika identifikovano je lice koje je osumnjičeno da je počinilo krivično djelo ubistvo u pokušaju i za tim licem je odmah raspisana potraga", kazao je Dragović.

Dodao je da je Pajović danas, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici.

"Tužilac je za osumnjičenog nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici", rekao je Dragović, na današnjem presu održanom u prostorijama CB-a.

Laković je teško je ranjen u petak u pucnjavi koja se oko 19.15 časova dogodila u Ulici Buda Tomovića na Zabjelu.

Pajović sa Radisavom Stanišićem; Foto: facebook.com

Inače, Laković je u četvrtak izašao iz pritvora, gdje je bio nakon što je 30. juna ove godine u centru Podgorice ranio pripadnika samozvanog "zagoričkog klana" Radisava Gila Stanišića.

Bonus video: