Centro Mobil PG do titule nakon osam mjeseci

Centro Mobil PG je pobjedom u finalu nad Rapexom (2:1) osvojio "Lob ligu 2014"
218 pregleda 0 komentar(a)
Centro Mobil PG, Foto: Nemanja Janković
Centro Mobil PG, Foto: Nemanja Janković
Ažurirano: 26.12.2014. 19:11h

Nakon punih osam takmičarskih mjeseci, preko 320 fantastičnih duela, plej off-a koji je zadovoljio sve sladokusce malog fudbala, spuštena je tačka na ovogodišnji šampionat najbolje organizovane amaterske lige pod okriljem FSCG u našoj zemlji-„Lob” lige 2014. I najbolji naziv, nakon jučerašnjih završnih mečeva, je da je ova sezona bila „sezona čuda“. Šampion je postala ekipa kojoj ama baš niko nije davao šanse da to može da uradi. I to da baš budemo surovo iskreni..

A i kako bi, kada su ligaški dio takmičenja završili na sedmom mjestu, imali isti igrački kadar (bez pojačanja u doigravanju), i vjerovatno ekipu sa najmanjim fondom igrača od svih timova koji su prodefilovali u ligi. Ali su pokazali da je srce nekada jače od kvaliteta, a kolektiv (onaj-dobro upakovan) znatno bolji od tima prepunog individualnih zvijezda. Šampioni „Lob” lige i FSJR su igrači Centro Mobil PG, ekipe koja je to na terenu (tamo gdje je jedino i mjerodavno), istinski to priznanje i zaslužila. I svi su se složili sa tom ocjenom. Iako je njihov trijumf, bez imalo lažne skromnosti-iznenađenje za sve. Pa i za one koji su odgledali makar samo jedno kolo. A takvih je malo bilo. Jer ova liga i postoji zbog samih timova, ali i navijača, koji ne mogu zamisliti da drugačije provedu kako popularno vole da kažu „obično dosadni četvrtak“. Naravno-liše naše lige. Jer ona je već evo osmu godinu brend. Ne samo Bara, već i Crne Gore. I bila i ostala polazna tačka svim ostalima da urade, ili bar pokušaju, nešto slično….

Najsvježiji primjer je odlična „Tango“ liga (ekipe iz Radanovića, Kotora, Tivta, Cetinja) čiju smo organizaciju ove sezone logistikom, pravilnicima, savjetima i iskustvom pomogli da zaživi. I baš zato će deveto izdanje u Februaru biti još bolje i jače. Ako je to uopšte moguće. Granice i postoje da bi se pomjerale. A ove godine one su premašene. Liga je protekla u fer i korektnom nadmetanju, bez i najmanjih incidenata, sa vrhunskim potezima, golovima, igračima… Ali i onima koji nisu ispoštovali organizatore. Ali to je njihov problem. Nagrada je i pored takve situacije ove godine bilo više nego ikad.

Međutim, da krenemo od početka. Oba polufinala donijela su fer i korektnu igru, ali i uzbuđenja. Istini za volju, prvo izmeđuCentro Mobil Pg i Crnog Rta znatno manje 6:2. Budući šampion je najavio plasman u veliko finale već nakon prvog poluvremena, iako se baš nije očekivalčo da će golovima Isovića, Tiganja i Sijarića već tada voditi 3:0. “Vojnici” su se malo pribrali u nastavku, zaigrali bolje u ofanzivi, proradio je odlični Konatar, ali je briljantni Elvis Tiganj sa tri brza “rafala” za šest minuta riješio sve dileme. I odveo “bijele” u veliko finale.

Za Crni Rt su igrali: Perišić, Dragović, Vojvodić, Konatar, Zlatičanin, Pejović, Matanović, Radonjić, Veličković, Aleksić, Barabaš.

Za Centro Mobil Pg su igrali: Matezić, Rujević, Muratović S, Muratović A, Isović, Tiganj, Sijarić, Muhović, Tahirović.

Za drugo se znalo da će biti uzbuđenja. I bilo ih je na pretek. A da ova liga dobije epitet najbolje do sada, pobrinuli su se igrači Rapexa koji su rezultatom 5:2 izbacili iz igre prvog favorita pred plej off, i lidera regularnog dijela šampionata K.T.G.T.Da ironija po “dokere” bude veća, čak su u prvih deset minuta i vodili 2:0 (pogodili Divanović i Ramčević), i onda je nastao preokretvrijedan svakog aplauza objektivne i brojne publike. Zaganjor je do poluvremena vratio ”bravare” u igru. Grbović je donio poravnanje, a potpuni preokret u 32. minutu Aro Mustafić. Moral je kod favorita već tada potpuno pao, što su finalisti iskoristili da sa još dva gola (Hodžić i ponovo Grbović), izbace favorita i sebe dovedu u poziciju za borbu za šampiona.

Za Rapex su igrali: Petović, Međedović, Dibra, Zaganjor, Mustafić, Hodžić, Demirović, Perazić, Čikmirović, Grbović.

Za K.T.G.T. su igrali: Ćalović, Asović, Bitić, Divanović D, Novaković, Beharović A, Divanović M, Đurović, Bajramović, Beharović M, Šabović, Ramčević. Šef stručnog staba: Avdo Šabović. Trener: Nela Šabović. Sportski direktor: Ratko Stanisavljević.

Uslijedio je takozvani “utješni” meč za treće mjesto. Ali je obilovao preokretima i uzbuđenjima. Nakon velike borbe i sjajnih rola Veličkovića, Konatara, Barabaša i Zlatičanina kod jednih, te Ramčevića, Beharovića, Bajramovića i Đurovića kod drugih, treće mjesto ipak su osvoji Sutomorčani-Crni Rt.

A onda nakon bezbroj utakmica došlo je vrijeme i za poslednji duel kompletne i duge sezone. Finale koje ama baš niko niti je prognozirao niti očekivao. I meč za šampiona je bio baš šampionski. Titulu je osvojila ekipa Centro Mobil Pg. Savladali su odlični Rapex 2:1, iako je lako odluka o šampionu mogla pasti i nakon penala. Šampion je poveo preko Muratovića, duplirao prednost u drugom dijelu fantastičnim golom Saja Isovića. Mustafić je u 32. minutu vratio nadu svom timu koji je do kraja promašio dvije izgledne prilike za izjednačenje i penal rulet, ali je i Tiganj u smiraj meča promašio prazan gol.

I pored krize i svega što smo naveli u prvom dijelu organizatori su obezbijedili brojne nagrade. O njihovom trošku plaćen je kompletan plej off, pribavljeni pehari za sve tri ekipe i medalje, nagrade za individualce, za najbolju petorku, za najboljeg igrača i strijelca i golmana i za najvjerniju publiku. Čak su i sami dobitnici bili iznenađeni svime što je pripremljeno.

Pehar za prvo mjesto uručio je potpresjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Za najboljeg igrača lige proglašen je Jasmin Grbović iz Rapexa. Pehar i novčanu nagradu uručio mu je dugogodišnji sportski radnik Vasko Milošević.

Najbolji strijelac lige je Saša Ćurić, majstor iz Podgorice iz ekipe Univerzala Beganović. Novčanu nagradu kao i trofej uručio mu je bivši golgeter Skender Kendi Bišević.

Za najboljeg golmana proglašen je Almas Petović iz ekipe Rapexa. Pehar, novčanu nagradu kao i još poklona uručila je golmanska legenda Bara Zoran Ćalović.

Proglašena je i najbolja petorka lige koja je takođe dobila nagrade: Šabović Avdo, Femić Žarko, Isović Sajo, Đukić Nikola, Barabaš Robert.

Dodijeljene su nagrade i za fer plej, najboljeg predstavnika, najboljeg trenera, i najboljeg igrača finala.

Liga je organizovana pod okriljem FSCG-FSJR i Opštine Bar, a organizatori duguju veliku zahvalnost generalnom sponzoruKladionicama “Lob”, firmi Mobileland, Sport Visionu, Ilusionu, Olimpicu, FSCG, TOB-a, Pizzeria BeniSimo, Kalamper Petrolu, Auto Perionici Osmanagić, Ski klubu Bar koji je najboljem predstavniku Miodragu Sakareviću poklonio zimovanje na Kopaoniku koje je obezbijedio Miodrag Banović, FA “Rumija” kao i CDM-u. Naravno i svim medijima koji su na pravi način izvještavali o svim događanjima tokom cijele godine.

Novi šampionat, još bolji, jači, interesantniji sa većim brojem ekipa-startovaće sredinom Februara. Do tada, pamtite ovu briljantnu sezonu.

Bonus video: