Mileni Knežević uručeno priznanje za najboljeg sportistu Podgorice

5 komentar(a)
Najbolji sportisti Podgorice 2014., Foto: Arhiva "Vijesti"
Najbolji sportisti Podgorice 2014., Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.12.2014. 14:46h

Rukometašica Budućnosti i crnogorske reprezentacije Milena Knežević primila je danas priznanje za najboljeg sportistu Podgorice u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Sekretarijata za sport Glavnog grada.

Ona je predvodila Budućnost do finala Lige šampiona, a crnogorsku reprezentaciju do polufinala Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Knežević je kazala da je ta nagrada jedna od njenih omiljenih, jer dolazi od njenog grada.

"Za mene je najljepši grad na svijetu, i ne bih ga mijenjala. Kako sam dobila nagradu, isto tako bi bila vrijedna i da je dobila neka od mojih saigračica. Za sljedeću godinu očekuje nas nastavak Lige šampiona, drugi dio biće mnogo težak, ali imamo odličnu ekipu, možemo da idemo do kraja, a naravno da nam je želja fajnl-for", rekla je Knežević.

Ona je, komentarišući rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo, kazala da Crnu Goru očekuje veliki dužnik za Svjetsko prvenstvo.

"Nije lak protivnik, veliki su nam dužnici jer su nas jednom savladali. Sljedeća godina biće bogata, ima dosta da se igra, borićemo se što bolje rezultate", rekla je Knežević.

Ženski rukometni klub najuspješniji u sportski kolektiv u Glavnom gradu, dok je za najboljeg trenera izabran šef stručnog štaba tog kluba i ženske reprezentacije Dragan Adžić.

"Ova godina, i kada je u pitanju klupski i reprezentativni rukomet, potvrdila naše velike domete. Biti drugi i četvrti u Evropi govori da smo u samom vrhu rukometa, što nije ni malo jednostavno. Evropsko prvenstvo, ali i prošlosezonska Liga šampiona pokazali su da je konkurencija sve jača. To je nešto što traži od nas još više u narednom periodu da bi ostali tu gdje jesmo gdje smo 2014. godinu i završili", rekao je Adžić.

Komisija Sekretarijata za sport Glavnog grada je karatiste Nenada Dulovića, Milicu Bjelicu, Miju Roganović i Jovanu Marić, fudbalerku Milicu Radunović, džudistkinju Mirjanu Milić, odbojkaša Nemanju Peruničića, košarkaša Miloša Popovića i fudbalera Marka Burzanovića, izabrala za persprektivne sportiste Podgorice za 2014. godinu.

Zlatne plakete za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unapređenju sporta uručene su Milanu Madžgalju, Radomiru Nastiću, Gojku Banjeviću i Ivanu Strugaru, a Zlatna plaketa za promociju i razvoj sportske rekreacije DSR Crnogorski elektroprenosni sistem.

Plakete za izuzetne sportske rezultate u 2014. godini dodijeljene su KK Budućnost Voli, KK OSI Paramont, Arsu Miliću (DžK Arso Milić), Ivani Šunjević (DžK Arso Milić), Lazaru Ćupiću (DžK Milenijum) i Jeleni Maksimović (KK Omladinac) i automobilisti Jovanu Aćimiću.

Zlatne plakete za poseban doprinos u razvoju školskog sporta za 2014. zaslužili su Dragan Rajčić (OŠ „Dragiša Ivanović“) i Željko Milić (Gimnazija „Slobodan Škerović“), a Zlatne plakete za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport Slavko Sakelšek za Manifestaciju Žogarija, Karate savezu Podgorica i firmi Haliotis.

Za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom Zlatna plaketa dodijeljena je Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica.

Bonus video: