Snijeg prekrio puteve: Preko Brajića samo putnička vozila sa opremom

Direktorat za vanredne situacije apelovao je na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2014. 16:09h

Snijeg je prekrio puteve širom Crne Gore, što otežava saobraćaj. Saobraćaj preko Brajića dozvoljen je samo putničkim vozilima sa zimskom opremom. U mjestu Obzovica, saobraćaj se odvija jednom trakom - naizmjenično.

Saobraćaj na putnom pravcu Podgorica-Cetinje bio je otežan danas popodne. Na prilazu prema Cetinju, iz pravca Podgorice, bila je kolona od više stotina metara.

Prema riječima sagovornika "Vijesti", razlog za to su neočišćeni putevi i autobus koji je popriječio put na samom izlazu iz Cetinja.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obavijestio je sve lokalne samouprave da podignu nivo operativne spremnosti svih lokalnih službi u narednim danima, a naročito onih koje su zadužene za održavanje lokalnih saobraćajnica. Kako je saopšteno iz Direktorata, to je učinjeno shodno upozorenju koje je izdao Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se najavljuju vremenske neprilike u narednih nekoliko dana. „Potrebno je da se subjekti lokalne samouprave, shodno svojim nadležnostima, pripreme za eventualno angažovanje raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa, a Opštinski timovi za upravljanje u vanrednim situacijama pripreme za koordinaciju tih aktivnosti na opštinskom nivou, ukoliko to bude potrebno“, kaže se u saopštenju. Navodi se da su dopisi upućeni i Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i Direkciji za saobraćaj, kako bi bili što spremniji za eventualni odgovor. Direktorat za vanredne situacije apelovao je na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put. „A u slučaju da im zatreba pomoć koriste brojeve hitnih službi i to 112 - broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije, 122 - Uprava policije, 123 - Službe zaštite i spašavanje i 124 Zavod za hitnu medicinsku pomoć“, dodaje se u saopštenju.

Snijeg je napadao i na putu Herceg Novi - Grahovo, gdje je zabranjeno saobraćanje kamionima i šleperima.

Dvije osobe lakše su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi, koja se oko 13 sati dogodila u blizini Lugova na magistralnom putu Kolašin- Podgorica.

Zbog uviđaja i sklanjanja vozila s kolovoza, saobraćaj je bio u prekidu nešto više od pola sata.

Sniježne padavine stvorile su brojne teškoće i na ostalom dijelu tog, kao i magistralnog puta Kolašin- Mojkovac, pa se nekoliko vozila popriječilo na putu. Zbog toga dolazi do kratkotrajnih prekida saobraćaja.

Cetinje

Kako su nezvanično rekli u kolašinskoj policiji, veliki broj vozila nema zimsku opremu, što stvara brojne probleme.

Put Cetinje - Budva

Snijeg je prekrio i put Cetinje - Budva.

Galerija

Bonus video: