DŽUDO

Mrvaljević ima normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru!

63 pregleda 12 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.04.2019. 15:15h

Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević ima olimpijsku normu za Igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, objavila je Svjetska džudo federacija.

Mrvaljević, naime, na danas objavljenoj svjetskoj rang listi u kategoriji do 81kg zauzima 31. mjesto sa 531 bodom, i pored njegovog imena stoji da ima olimpijsku normu. Računajući sve kategorije, Mrvaljević je 214. na rang listi.

Najbolje rangirani džudista svijeta u 2014. godini je Avtandili Črikišvili sa 3.610 bodova, a takmiči se u istoj kategoriji kao Mrvaljević.

"Konačno je izašla svjetska olimpijska rang lista. Iako sam "star, loš i iznemogao" :)), trenutno sam jedini crnogorski džudista i sportista koji je u olimpiskoj normi", napisao je Mrvaljević na svom Fejsbuk profilu.

Mrvaljević je već dva puta učestvovao na olimpijskim igrama, u Pekingu 2008. godine (četvrtfinale) i u Londonu 2012. (osmina finala) gdje je nosio crnogorsku zastavu na otvaranju Igara.

Između ostalog, 2011. godine je bio vicešampion svijeta u Parizu, a te godine je i proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore, u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.