Policijska akcija "Klok": Uhapšeno sedam osoba

Policija je, tokom akcije, ukupno oduzela oko 29 kilograma skanka, preko pola kilograma heroina, manju količinu kokaina i oko kilogram smješe za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini
243 pregleda 5 komentar(a)
Tamara Popović, Foto: Savo Prelević
Tamara Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2014. 18:15h

Službenici policije jutros su, u okviru akcije „Klok“, uhapsili sedam osoba osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Savjetnica za odnose s javnošću u Upravi policije, Tamara Popović, kazala je da je policijska akcija „Klok“, bila usmjerena na presijecanje više lanaca krijumčarenja skanka i hapšenje članova kriminalne grupe koja se bavila tim krivičnim djelima, kao i na suzbijanje ulične prodaje droge i hapšenja pojedinaca koji su se time bavili.

„Tokom višemjesečne policijske akcije uhapšeno je ukupno 17 lica, od čega sedam jutros“, navodi se u izjavi Popović.

Prema njenim riječima, od sedam osoba koje su uhapšene jutros, četiri su osumnjičene da su krivična djela počinile kao članovi kriminalne grupe, što je slučaj i sa još troje uhapšenih u prethodnom periodu.

Policija je, tokom akcije, ukupno oduzela oko 29 kilograma skanka, preko pola kilograma heroina, manju količinu kokaina i oko kilogram smješe za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini.

Policijski službenici su jutros uhapsili H.J. (29), S.M. (34) i F.J. (26) iz Plava, kao i Ž.Č. (45) iz Pljevalja, nastanjenog u Bijelom Polju, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u vezi sa krivičnim djelom kriminalno udruživanje.

„Jutros su slobode lišeni i B.V. (25), S.D. (36) i N.R. (40) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kazala je Popović.

U policiji sumnjaju da su H.J, S.M, Ž.Č. i F.J, kao članovi kriminalne grupe, čiji je organizator S.M. (38) iz Bijelog Polja koji je u bjekstvu i za kojim se traga, u dužem periodu iz Albanije nabavljali i organizovali krijumčarenje skanka preko Crne Gore ka Bosni i Hercegovini i Srbiji.

„Sumnja se da su se B.V, S.D. i N.R, nevezano sa pomenutim licima koja su osumnjičena da su vršili krivična djela kao članovi kriminalne grupe, bavili rasturanjem, odnosno uličnom prodajom i posredovanjem u prodaji skanka, heroina i kokaina na području Bijelog Polja“, navela je Popović.

U prethodnom periodu su, u okviru akcije „Klok“, uhapšeni M.J. (28) iz Sarajeva i E.J. (25) i R.R. (24) iz Plava.

„Oni su osumnjičeni da su kao članovi kriminalne grupe, koju su činili H.J, S.M, Ž.Č. i F.J, a čiji je organizator S.M (38), vršili prevoz droge, odnosno krijumčarili skank sa teritorije Crne Gore za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju“, pojasnila je Popović.

Policijski službenici su tokom sprovođenja akcije „Klok“ presjekli tri krijumčarska lanca koja su išla navedenom rutom i od M.J, E.J. i R.R. zaplijenili ukupno oko 29,2 kilograma skanka.

Ranije su uhapšene i osobe koje su pojedinačno osumnjičene za takozvanu uličnu prodaju - Đ.M. (22), D.Z. (28) i S.Ć. (28) iz Bijelog Polja, S.P. (25) iz Mojkovca, N.D. (26) i V.P. (26) iz Podgorice i A.S. (32) iz Rožaja.

Kod njih je pronađeno i oduzeto ukupno oko pola kilograma heroina, dva grama kokaina, oko šest grama marihuane i kilogram smješe za miješanje sa drogama.

Policija, osim za S.M. (38), potražuje i D.K. (31) i M.Č. (30) iz Bijelog Polja, koji su osumnjičeni za uličnu prodaju droge na području tog grada.

Svih 20 osoba sumnjiče se da su počinile krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se osim za to krivično djelo još osam njih sumnjiči i za kriminalno udruživanje.

„Osumnjičeni F.J. se sumnjiči i da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, budući da je pretresom prostorija koje je koristio pronađena puška u ilegalnom posjedu za koju se sumnja da je u njegovom vlasništvu“, kazala je Popović.

Ona je dodala da će osumnjičeni koji su jutros uhapšeni, u zakonskom roku biti privedeni Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, dok su osobve koje su ranije uhapšene već procesuirane nadležnom tužiocu.

„Osim ovih 20 koji se sumnjiče za krivična djela, Područnom organu za prekršaje u Bijelom Polju su procesuirana još tri osobe – A.R. (29) i B.Š. (37) iz Bijelog Polja i A.S. (49) iz Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da su počinili prekršaje iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga“, dodala je Popović.

U realizaciji akcije „Klok“ su, osim službenika Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, učestvovali i službenici centara bezbjednosti Bijelo Polje i Berane, odjeljenja bezbjednosti Plav i Mokovac i Posebne jedinice policije.

Bonus video: