Najbolji Darko Pešić i rukometaši Lovćena

Desetobojac AK Lovćen, Darko Pešić, najbolji je sportista Cetinja u 2014. godini
0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Cetinje.me
Cetinje, Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 25.12.2014. 13:05h

Desetobojac AK Lovćen, Darko Pešić, najbolji je sportista Cetinja u 2014. godini.

Najbolji klub je rukometni klub Lovćen, dok je za najboljeg trenera izabran doskorašnji šef stručnog štaba FK Lovćen, Mojaš Radonjić.

Najbolji sportski radnik na Cetinju je Ivan Popović iz atletskog kluba Lovćen.

Nagrade za najboljeg mladog sportistu pripale su džudisti Crnogorca Luki Perišiću i članu stonoteniskog kluba „Lovćen“ i Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom „Flip“ Filipu Radoviću.

Nagradu u posebnoj kategoriji, namijenjenu najperspektivnijim sportistima podijelile su Ana Mrvaljević (atletski klub Lovćen) i Milica Vicković (džudo klub Crnogorac).

"Ovogodišnji izbor, za razliku od prethodnih godina, bio je definisan posebnom odlukom o kriterijumima za izbor najboljih iz oblasti sporta u 2014 godini. Obzirom da je sport egzaktan, zasnovan na činjenicama, a činjenice u sportu su sportski rezultati, stoga je ovim posebnim aktom sportski rezultat definisan kao apsolutno osnovni i presudni kriterijum prilikom izbora. Prioritet prilikom izbora imali su sportovi koji pripadaju porodici Olimpijskih sportova. Takođe, poseban prioritet imali su međunarodni rezultati postignuti pod okriljem zvaničnih međunarodnih federacija", kazao je Petar Kapisoda, direktor cetinjske Uprave za sport.

Pešić je Balkanski seniorski prvak, koji je ove sezone postavio devet nacionalnih rekorda. Rezultatom u dvorani (5.792 poena) imao je šesti rezultat u Evropi.

Bonus video: