Laureati Slađana Perunović i Danijel Furtula

Osmi put zaredom najbolja crnogorska atletičarka je Slađana Perunović iz Nikšića, dok je treći put uzsatopno to priznanje u muškoj konkurenciji zaslužio bacač Tare, Danijel Furtula
149 pregleda 1 komentar(a)
Najbolji atletičari, Furtula, Perunović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Najbolji atletičari, Furtula, Perunović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.12.2014. 14:13h

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti proglašenja najboljih, Atletski savez Crne Gore je dodijelio pehare i priznanja najboljim u 2014. godini. Osmi put zaredom najbolja crnogorska atletičarka je Slađana Perunović iz AK Nikšić, dok je treći put uzsatopno to priznanje u muškoj konkurenciji zaslužio bacač AK Tara, Danijel Furtula.

"Mi sportisti osjećamo da se radi ozbiljnije i organizovanije u crnogorskom sportu i moramo postaviti ispred sebe više ciljeve. Ne smijemo se zadovoljavati malim stvarima, jer imamo talenat da pobjeđujemo u svim sportovima. Moj cilj je da u narednoj sezoni budem u finalu Svjetskog prvenstva u Pekingu", naglasio je mladi Mojkovčanin, koji je u sezoni na izmaku kuburio sa brojnim povredama.

"Povrede su prošlost, u pripreme za 2015. godinu ulazim zdrav. U ovom sportu je trening toliko naporan da, ili si u vrhunskoj formi ili blizu povredi", zaključio je Furtula.

Povrede su zaustavile i nikšićku maratonku, pa je u ovoj godini pauzirala čak pet mjeseci.

"Zadovoljna sam priznanjem, osmim uzastopnim, ali i podatkom da sam svih tih godina napredoavla. Nadam se da ću i u sljedećoj sezoni biti još bolja i opet zaslužiti priznanje", istakla je Perunović.

U konkurenciji juniora za najbolje proglašeni su Kristijan Matković iz beranskog AK Lim i članica mojkovačke Tare, Kristina Rakočević. Ona jedina već ima norme za sva najveća takmičenja u narednoj sezoni i u kugli i u disku.

Priznanja za pionire godine dobili su Aleksandar Miletić iz AK Nikšić, Marija Kontić iz AK Sanja i Katarina Vojinović iz AK Tara. Najbollji veteran, deveti put uzastopno, je Gojko Banjević iz AK Podgorica.

Atletski savez Crne Gore specijalna priznanja, za ostvarene atletske rezultate u 2014.godini, dodijelio je Darku i Draganu Pešiću, Milici Vukadinović i Dragoljubu Koprivici. Priznanja su dobili i Ena Balijagić, Kristijan Subotić, Luka Rakić i Tomaš Đurović.

“Osvojili smo 11 medalja na internacionalnim takmičenjima, a oborili smo 70 nacionalnih rekorda i ispunili sve planirane obaveze i zadatke na domaćem i internacionalnom planu. Očekujem u narednoj godini ispunjavanje olimpijskih i normi za Svjetsko prvenstvo u Pekingu, ali i podršku za izgradnju Atletskog stadiona u Podgorici. Imamo obećanja od SO Podgorica, očekujemo i državnu ali i pomoć međunarodnih asodcijacija IAAF i EAA. Zahvalni smo Balkanskoj atletskoj federaciji, jer nam je darovala projekat za budući stadion za koji je već opredijeljena lokacija”, rekao je Vuletić.

Bonus video: