Vukotić osuđen na 11 godina robije zbog ubistva Vujičića

Ukinutom presudom Višeg suda, Damir Vukotić ranije osuđen na 13,2 godine robije zbog istog krivičnog djela
648 pregleda 10 komentar(a)
lokal Cats, Foto: Ivan Petrović
lokal Cats, Foto: Ivan Petrović
Ažurirano: 25.12.2014. 07:48h

Nikšićanin Damir J. Vukotić (27) zvani Dado, osuđen je na 11 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Miloša Vujičića. U ponovljenom suđenju, presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragoje Jović.

Ranijom presudom, Vukotić je u februaru 2013. godine osuđen na 13 godina i dva mjeseca zatvora zbog krivičnih djela - teško ubistvo i nedozvoljenog držanja oružja.

Prema navodima optužnice zamjenika višeg državnog tužioca Veljka Rutovića, Vukotić je 3. januara 2011. godine, u kafe baru "Cats" u Ulici Nika Miljanića, ubio Miloša Vujičića.

"Kada je vidio oštećenog Vujičića u lokalu, a zbog ranijih sukoba, prišao je stolu za kojim je sjedio oštećeni Miloš Vujičić, sa pištoljem u ruci, crne boje, i rekao da izađe iz lokala.

Nakon toga Vukotić je ispalio pet metaka u pravcu Vujičića, a u neposrednoj blizini oštećenog Dejana Vujovića koji je sjedio za susjednim stolom, od kojih četiri metka pogađaju Vujičića u predjelu lijeve ruke i grudnog koša, nanoseći mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Vujičić je od povreda preminuo 21. novembra 2011”, piše u optužnici.

Bonus video: