Uhapšen Kotoranin zbog posjedovanja heroina i marihuane

“Pretresom vozila marke VW Golf 5, podgoričkih registarskih oznaka, ispod sjedišta suvozača pronađena je plastična kutija u kojoj se ukupno nalazilo pet pvc kesica koje su sadržale materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin, a pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje”, kaže se u saopštenju
7 komentar(a)
Kotor, Uprava policije, zapljena droge, Foto: Uprava policije
Kotor, Uprava policije, zapljena droge, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 24.12.2014. 19:17h

Službenici Grupe za suzbijanje droge za Herceg Novi, Kotor i Tivat uhapsili su V.M. (25) iz Kotora i od njega oduzeli oko 41 gram materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin i manju količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policajci su u utorak u naselju Sveta Vrača u Kotoru, kontrolisali V.M, a potom postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stana i vozila koje on koristi.

“Pretresom vozila marke VW Golf 5, podgoričkih registarskih oznaka, ispod sjedišta suvozača pronađena je plastična kutija u kojoj se ukupno nalazilo pet pvc kesica koje su sadržale materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin, a pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje”, kaže se u saopštenju.

Pretresom stana koji, kako se navodi, koristi V.M, u spavaćoj sobi, u futroli od fotoaparata pronađena je jedna pvc kesa sa sadržajem materije, za koju se takođe sumnja da je opojna droga heroin.

“U istoj prostoriji, na jednoj polici, pronađena je kartonska kutija sa rasutim praškastim tragovima, za koje se sumnja da su tragovi heroina, dok je u drugoj kartonskoj kutiji pronađen manji pvc zamotuljak koji je je sadržao materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana”, dodaje se u saopštenju.

Sva pakovanja sa pomenutim materijama, za koje se sumnja da su opojne droge su oduzeta i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

O rezultatima pretresa obaviješteno je Više državno tužilaštvo u Podgorici.

V.M. je uhapšen, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon hapšenja V.M. je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: