U Danilovgradu oduzet arsenal oružja u nelegalnom posjedu

“O rezultatima pretresa obaviješten je Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji je naložio da se, od osoba od kojih je oduzeto oružje prikupe obavještenja, i da će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela”, navodi se u saopštenju
68 pregleda 4 komentar(a)
Danilovgrad, zapljena oružja, Foto: Uprava policije
Danilovgrad, zapljena oružja, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 24.12.2014. 17:00h

Policija je pretresla stambene prostorije i putnička vozila u danilovgradskom naselju Ćurilac i oduzela više komada oružja i municije, kao i eksplozivna sredstva.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policajci su oduzeli ručnu bombu „M 75“ bez upaljača i eksplozivnog punjenja, jedan tzv. klas dinamita, sporogoreći štapin od G.Đ. (22) iz Danilovgrada, Lovačku pušku marke Hamerles, kalibra 16 milimetara i pištolj marke „CZ –M75“, kalibra 7,62 milimetara od Danilovgrađanina M.R. (23).

„Policija je oduzela i pušku nepoznate marke, od N.K. (20) iz Danilovgrada i lovački karabin „CZ M48“, lovačku pušku marke „IŽ-12“, malokalibarsku pušku marke Baikal, vazdušnu pušku marke Slavia, 45 metaka od automatske puške sa dva okvira od iste, 28 metaka malokalibarske puške, četiri metka za lovački karabin, 15 metaka od lovačke puške i jedan zatvarač od puške, koji su oduzeti pretresom stana i drugih prostorija koje koriste Danilovgrađani B.D. (23) i M.D. (20)“, kaže se u saopštenju policije.

Policija je, kako se dodaje, pored navedenih pretresa, izvršila još jedan pretres u danilovgradskom naselju Ćurilac i tom prilikom nisu pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela.

“O rezultatima pretresa obaviješten je Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji je naložio da se, od osoba od kojih je oduzeto oružje prikupe obavještenja, i da će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela po izvršenim vještačenjima u Forenzičkom centru u Danilovgradu, kojem će oduzeto oružje biti upućeno na vještačenje”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: