Katarini Bulatović i Mlađanu Janoviću uručena priznanja za sportiste godine

65 pregleda 6 komentar(a)
COK proglašenje sportista godine, Foto: Zoran Đurić
COK proglašenje sportista godine, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.12.2014. 14:13h

Vaterpolisti Mlađanu Janoviću i rukometašici Katarini Bulatović danas su u "Vili Gorica" uručena priznanja za najbolje sportiste Crne Gore u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Žiri COK, u čijem sastavu su se pored predstavnika te asocijacije i vrhunski crnogorski sportisti i predstavnici medija, procijenjeno je da Janović i Bulatović treba da podijele to priznanje.

Janoviću je to prvo priznanje COK-a, dok je Bulatović i 2012. godine podijelila nagradu sa Bojanom Popović.

Janović je priznanje zaslužio osvajanjem četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i bronzanim odličjem u Svjetskoj ligi.

On zbog obaveza nije prisustvovao dodjeli priznanja, a umjesto njega ono je uručenu njegovom bratu Nikoli Janoviću.

“Drago mi je zbog Mlađana, znam koliko mu to znači i koliko je želio da bude sportista Crne Gore. Zamolio me je da prenesem da će i dalje da se trudi da kroz reprezentaciju i klub dostojno prezentuje Crnu Goru", kazao je Nikola Janović.

Bulatović je predvodila Đer do trofeja Lige šampiona, dok je u dresu crnogorske reprezentacije bila četvrta na šampionatu Evrope.

“Srećna sam, priznanje mi mnogo znači, posebno u godini kada sam sa reprezentacijom osvojila četvrto mjesto i Ligu šampiona sa ekipom koja nije iz Crne Gore. Hvala svima koji su glasali za mene, ali i mojim saigračicama. Da nije bilo njih ne bi bilo ni nagrade. Rukomet je kolektivni sport. Srećna sam, to je još jedan motiv za dalje. Biće još trofeja i medalja, vjerujem u to", rekla je Bulatović.

Najbolja mlada sportistkinja je džudistkinja Ivana Šunjević, koja je na Olimpijskim igrama mladih u Nanđingu osvojila srebrnu medalju, a na kadetskom prvenstvu Evrope u Grčkoj bronzano odličje. Šunjević je bila prva i na Balkanskom prvenstvu.

Vaterpolista Stefan Pješivac, koji je sa vaterpolo reprezentacijom učestvovao u osvajanju četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i trećeg u Svjetskoj ligi, izabran je za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2014. godini.

Nagrade za najbolje nacionalne timove dobili su vaterpolisti i ženska seniorska rukometna reprezentacija.

Posebnu plaketu COK dobila je muška Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, za osvojeno prvo mjesto u Evropskoj ligi, čime su naši odbojkaši stekli pravo nastupa u Svjetskoj ligi.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da je i 2014. godina pokazala da se može računati na rukometašice, košarkašice i vaterpoliste, kao i da Crna Gora ima sjajan potencijal u atletici i džudou, kao i da crnogorsku javnost mogu iznenaditi bokseri, u tenisu, stonom tenisu i jedriličarstvu.

“Za budućnost crnogorskog sporta ne treba brinuti. U 2015. godini nas očekuje prve Evropske igre i to je vekiki izazov za nas, da nastupimo u najboljem sastavu. Imaćemo i Igre malih zemalja Evrope, kao i prve Igre na pijesku, dva festivala zimski i ljetnji", kazao je Simonović.

On je kazao da cjeruje da će Crna Gora i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru imati jak, brojan i moćan tim.

"Imamo obavezu da naše sportiste obezbijedimo kako bi izborili olimpijske norme", kazao je Simonović.

On očekuje da će se uskoro na kvalitetan način riješiti smještaj COK.

Bonus video: