Dijagonale u subotu organizuje drugi otvoreni brzopotezni turnir

0 komentar(a)
dijagonalee_1, Foto: Z.ĐURIĆ
dijagonalee_1, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 23.12.2014. 18:15h

Centar za razvoj šaha "Dijagonale'', u saradnji sa Narodnom bibliotekom ,,Radosav Ljumović'' (Podgorica), a pod pokroviteljstvom NLB Montenegro banke, u subotu po drugi put za redom organizuje otvoreni brzopotezni turnir u šahu "Dijagonale - NLB Montenegrobanka – Siguran potez".

Kako je saopštio organizator, prijave za učešće na turniru primaju se u subotu od 10 do 10.30 sati, kada će i početi turnir.

Turnir se igra u 11 kola po švajcarskom sistemu - FIDE varijanta (kompjutersko parovanje), sa tempom igre 5 minuta po igraču. Za takmičenje važe Pravila igre FIDE uz dodatak za brzopotezni šah.

Za tumačenje pravila na turniru nadležan je sudija Mladen Popović FA. Turnir je rejtingovan.

Upisnina za takmičare je pet eura, a nagradni fond 505 eura, pri čemu će pobjednik dobiti 100 eura, drugoplasirani 80, a trećeplasirani 60.

U januaru šahovski kamp za mlade

Šahovski klubovi Dijagonale – Podgorica Mladost – Nikšić i Crnogorac – Cetinje, organizovaće šahovski kamp za mlade šahiste, od 9. do 16. januara iduće godine, u hotelu "Kapri" u Igalu .

"U pitanju je sedam noćenja, a cijena je 22 eura po danu, uz mogućnost plaćanja u dvije-tri rate. Nije obavezan smještaj u hotelu i moguće je samo pohađati nastavu uz nadoknadu organizatorima u iznosu od 50 eura. Predavači u kampu su renomirani velemajstori Božidar Ivanović, Dragan Kosić i Igor MiladinovićSvi zainteresovani mogu se u narednih petnaestak dana prijaviti na sljedeće brojeve telefona: 069/ 490- 279, 067/214-789 , 068/331-113. ", navodi se u saopštenju.

Bonus video: