Osumnjičeni da su prijetili pištoljem i nožem i opljačkali market "Roda"

80 pregleda 1 komentar(a)
Pljačkaš, Foto: Shutterstock
Pljačkaš, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.12.2014. 16:23h

Hercegnovska policija je uhapsila J.B. (21) i M.L. (18) iz Risna zbog sumnje da su u marketu "Roda“ u Kamenarima počinili razbojništvo.

"Policija sumnjiči J.B. i M.L, da su 20. decembra oko 21.30 časova, maskirani uz prijetnju pištoljem i nožem, od zaposlenih u marketu "Roda“ ukrali oko 530 eura pazara", saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon prijave pljačke, policija je blokirala saobraćajnicu i ubrzo pronašla osumnjičene.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom.

"Kod osumnjičenih J.B. i M.L. je pronađeno i oduzeto 529 eura, za koji se sumnja da su ga prethodno ukrali u marketu "Roda“, kao i pištolj marke "Pietro Beretta“ cal. 7,65 mm i jedan veći nož za koje se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog djela. Pronađeni su i oduzeti i drugi predmeti i stvari koji su, sumnja se, korišćeni tom prilikom. Takođe je kod J.B. pronađen i oduzet zamotuljak sa oko gram materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana", kazali su iz Uprave policije.

Osumnjičeni J.B. i M.L. su iste večeri, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, privedeni zamjeniku osnovnog tužioca u Herceg Novom, koji im je nakon saslušavanja donio rješenje o zadržavanju do privođenja sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom.

"Oduzeto oružje i ostali predmeti i stvari će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Nakon vještačenja predmetnog pištolja protiv M.L. će biti podnijeta i krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv J.B. će takođe Područnom organu za prekršaje u Herceg Novom biti podnijeta prekršajna prijava, shodno Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droga", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: