Još jednom odloženo suđenje Šariću i Lončaru

Pponovno suđenje je odloženo jer je njihov branilac po službenoj dužnosti, Vladan Čović, zatražio "razuman rok od oko mjesec dana" za upoznavanje sa "veoma obimnim predmetom"
65 pregleda 5 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.12.2014. 16:24h

Poslije pet odlaganja, ni danas u Višem sudu nije počelo suđenje Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru zbog pranja novca.

Ovoga puta ponovno suđenje je odloženo jer je njihov branilac po službenoj dužnosti, Vladan Čović, zatražio "razuman rok od oko mjesec dana" za upoznavanje sa "veoma obimnim predmetom".

Specijalno vijeće sudije Šefike Đeševića dodijelo je Šariću i Lončaru branioca po službenoj dužnosti nakon što se na nekoliko pretresa nije pojavljivao njihov branilac Borivoje Đukanović.

Đukanović je u jednom od pretresa kažnjen sa 1.000 eura, zbog "neopravdanog izostanka", a posljednji put je bio odsutan zbog operacije, za šta je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju.

Nakon što su Šarić i Lončar ponovo odbili da ih bilo ko zastupa osim Đukanovića, sudija Đešević je novi početak zakazao za 30. decembar, do kada će vijeće razmotriti da li će odbaciti rješenje o oduzimanju punomoćja advokatu Đukanoviću.

Šarić i Lončar su ranije bili osuđeni na po pet i po godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu u vratio na ponovno suđenje.

Šarić i Lončar se terete da su se udružili u periodu od 24. decembra, 2007. do kraja 2010. godine, da putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikriju porijeklo novca, za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom izvršenog na organizovan način, u ukupnom iznosu od 19,3 miliona eura.

Bonus video: