Kličko boksuje u Njujorku 25. aprila

Najbolji teškaš posljednje decenije, Ukrajinac Vladimir Kličko boksovaće naredni meč 25. aprila u Njujorku
0 komentar(a)
Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2014. 18:11h

Najbolji teškaš posljednje decenije, Ukrajinac Vladimir Kličko boksovaće naredni meč u Americi. Prema izvorima "boxreca", stameni svjetski šampion će se boriti u "Barklajs centru" u Njujorku 25. aprila 2015. godine. Još se ne zna rival šampionu u meču koji će prema ugovoru prenositi HBO televizija. Ova televizija ima ugovor na tri meča sa Kličkom, a prvi je bio sa Kubratom Pulevim u Hamburgu.

Posljednji meč u Americi Kličko je imao početkom 2008. godine, kada je u njujorškom "Medison skver gardenu" pobijedio Sultana Ibrahimova. U međuvremenu je Kličko izvan Njemačke boksovao samo u švajcarskom Bernu i na Olimpijskom stadionu u Moskvi. Spekuliše se da najveće šanse da izađe Kličku na megdan 25. aprila, ima Amerikanac Brajant Dženings. On je 191 centimetar visok 30-godišnjak sa nevjerovatnim dohvatom od 2,13 metara. Slavio je u svih 19 profi borbi, deset puta nokautom.

"Ja se već spremam i pripremam plan borbe. Svjestan sam da je moguće i da izgubim od Klička, koji ima razoran udarac. Znam da godinama unazad Kličko ne zna za poraz i da je sa pravom svjetski prvak. Isto tako, želim da šokiram svijet i priredim iznenađenje i uzdam se u kvalitet koji posjedujem. On se godinama nije borio protiv rivala koji jednako boksuje na početku i kraju meča i koji mu ne ustupa u fizičkoj snazi. Osim toga, Kličko ima problem kada dobije udarac u bradu i ako pogodim, razvaliću ga", kazao je Dženings.

Bonus video: