Prirodni ljekovi protiv urinarnih infekcija

Bakterijske infekcije obično zahtijevaju antibiotsku terapiju, koju nikako ne bi trebalo da uzimate „na svoju ruku“, već se obavezno posavjetujete sa ljekarom
108 pregleda 0 komentar(a)
čaj, peršun, Foto: Shutterstock
čaj, peršun, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.12.2014. 16:12h

Izuzetno česte kod žena, ali i kod starijih osoba i beba, urinarne infekcije treba liječiti u samom začetku, a sa prirodnim ljekovima nikad ne možete da pogriješite!

Zdrav urinarni sistem filtrira krv, odstranjuje metabolički otpad i održava idealnu ravnotežu elektrolita u organizmu. Problemi u ovom sistemu su kamen u bubregu, cistitis, infekcije bubrega, inkontinencija, i još mnogo toga - a najčešće se javljaju urinarne infekcije.

Bakterijske infekcije obično zahtijevaju antibiotsku terapiju, koju nikako ne bi trebalo da uzimate „na svoju ruku“, već se obavezno posavjetujete sa ljekarom. Međutim, ono što vam može pomoći za održavanje zdravog urinarnog sistema su biljke.

Peršun

Čaj od peršuna odličan je za čišćenje organizma i izbacivanje viška tečnosti, a uz to je i sjajan lijek protiv urinarnih infekcija.

Priprema: Kašičicu-dvije lišća (bolje je svježe) ili korijena peršuna stavite u šolju vrele vode i ostavite da odstoji deset minuta. Procijedite i popijte dok je čaj još topao. Pijte tri šolje dnevno, posle jela.

Kukuruzna svila

U narodnoj medicini kukuruzna svila je poznata kao izvanredno sredstvo za liječenje upale mokraćnih kanala. Osim toga, utvrđeno je i da redovno ispijanje ovog čaja izaziva rastvaranje kamena i izbacivanja pijeska iz bubrega.

Priprema: Kašiku osušenih niti kukuruzne svile stavite u 3 dl vrele vode. Kuvajte tri minuta, poklopite, sklonite sa šporeta i ostavite da se prohladi. Pijte tri puta dnevno po šolju ohlađenog čaja.

Uvin čaj

Uva, ili medveđe grožđe, je biljka koja se koristi za liječenje urinarnih infekcija. Zeleni, kožasti listići imaju antibakterijsko delovanje i uništavaju bakterije i viruse.

Priprema: Kašiku suvog lišća uve prelijte sa 250 ml ključale vode, ostavite da stoji 15 minuta, procijedite i popijte bez šećera. Svježe pripremljen čaj pijte tri puta dnevno.

Simptomi infekcije urinarnog trakta:

- često mokrenje - peckanje prilikom mokrenja - krv u urinu - često mokrenje, a prolaze samo male količine urina - bol u karlici kod žena - rektalni bol kod muškaraca

Bonus video: