Pet vrsta raskida koje je svako iskusio

138 pregleda 1 komentar(a)
par, veza, ljubav, Foto: Shutterstock
par, veza, ljubav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.12.2014. 19:32h

Raskid veze iskustvo je koje je svatko barem jednom iskusio u životu. Koliki trag ostavlja ovisi o vezi koju ste stvorili s bivšim partnerom, gajite li i dalje osjećanja prema njemu ili ste spremni da nastavite dalje. Raskid tako može biti zajednička odluka, može biti posljedica agresivnog ispada ili jednosmjerna ulica. Srce vam prema tome mogu slomiti na više načina.

Zajednička odluka

Nakon zajedničkih godina došlo je vrijeme da svatko pođe na svoju stranu. Partneri su zajedno odlučili da se više ništa ne može spasiti i da bolje funkcioniraju kao prijatelji nego par. Ova je vrsta bolna, ali mirna i ponekad može djelovati oslobađajuće, piše All Women Stalk.

Prisilni raskid

U ovaj se prekid umiješao život. Par najčešće raskine zato što se jedan od partnera seli u drugi grad, treba se usredsrediti na školu ili je prihvatio novi posao u inostranstvu. Takve su veze najčešće tek na početku, a ni jedna ni druga strana se nije spremna žrtvovati za vezu na daljinu.

Ultimatum

Veze iziskuju puno truda i ponekad parovi mogu upasti u kolotečinu koja razdire njihov odnos. Njegovi odlasci na trening ili njezina opsesija šopingom - to može uništiti vezu, pa najčešće jedna strana prijeti da će prekinuti vezu ako se njihova druga polovina ne popravi. Međutim treba imati na umu da promijeniti nekoga nije nimalo lako, naročito ako on to sam ne želi.

Prevara

Razlog za raspad veze u ovom je slučaju prevara. Jedna strana ne može preći preko takve greške ili možda druga ni ne želi nastaviti vezu. Ovaj prekid izrazito je bolan jer je jedan partner povrijeđen i teško mu je da nekom ponovno vjeruje. Oporavak može biti jako dug, prenosi 24sata.

Raskid "iz vedra neba"

U jednom trenu sve je savršeno, a u drugom već se sve srušilo. Partner je odlučio prekinuti vezu, a druga strana nije sigurna zašto. Nije bilo nikakvih znakova, a vi ste bili sigurni kako ste srećni i da vas čeka zajednička budućnost. Ovo je iskustvo traumatično pogotovo zato što je bilo neočekivano. Ljudi mogu početi sumnjati u sebe i kriviti se zašto nisu to prije uočili.