Tri razloga zašto grejpfrut prosto topi kilograme

51 pregleda 1 komentar(a)
grejpfrut, Foto: Shutterstock
grejpfrut, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.12.2014. 17:24h

Grejpfrut je prava bomba ljekovitih namirnica, bogat vitaminima A i C, kalcijumom, fosforom i kalijumom. Pritom, sprečava infekcije i prehlade, pročišćava organizam. Sve to čini da grejp bude proglašen za super voćku koja bi trebalo da se nađe u svakom domaćinstvu.

Kad je riječ o učinku na fizički izgled, grejp ubrzava metabolizam zbog čega je odličan saveznik pri mršavljenju. Evo još tri razloga zašto bi trebalo da jedete grejpfrut ako želite da izgubite kilograme.

Dugo vas drži sitim

Ova voćka je puna vlakana zbog čega će vas duže držati sitim i smanjiti mogućnost nepotrebnog grickanja. Samo pola grejpfruta dnevno učiniće da brže izgubite kilograme, naročito ako ga pojedete tokom doručka. Pola grejpfruta sadrži samo pedesetak kalorija i dva grama vlakana.

Stabilizuje šećer u krvi

U ovoj čarobnoj voćki nalaze se sastojci koji mogu da smanje nivo insulina u krvi. Manji nivo insulina znači da će organizam hranu više da koristi za energiju nego da je skladišti kao masno tkivo.

Miris smanjuje apetit

Ako želite da vam grejp još više pomogne u mršavljenju, prije nego što ga pojedete, pomirišite ga! Naime, njegov miris smanjuje apetit, a vjeruje se da je za to zaslužno ulje grejpfruta čiji miris djeluje na enzime jetre smanjujući tako želju za hranom.

Bonus video: