Vujović najbolji na Cetinju

163 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Ivan Vujović, Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Ažurirano: 20.12.2014. 13:25h

Član Lovćena, Ivan Vujović, pobjednik je cetinjskog kvalifikacionog turnira u ping pongu.

On je turnir završio sa maksimalnim učinkom, u konkurenciji Lidije Vujović, Aleksandra Damjanovića i Gorana Čelebića.

Saopšteno je da je na Cetinju prvi put na crnogorskim kvalifikacionim turnirima u ping pongu nastupila i jedna stonoteniserka, Lidija Vujović.

Vujović je osmi takmičar koji je obezbijedio pravo učešća na završnom turniru, čiji će pobjednik predstavljati Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu, 24. i 25. januara u Londonu.

Prije njega nastup su obezbijedili Viktor Rogić, Jovica Franeta, Jeton Osmani, Orhan Bećiragić, Nenad Tošić, Bojan Cubović i Miloš Drašković, koji su pobijedili na turnirima u Podgorici, Ulcinju, Baru, Rožajama, Bijelom Polju, Beranama i Kolašinu.

Organizator je najavio da će sljedeće sedmice biti održano pojedinačno prvenstvo Crne Gore u ping pongu, a najboljih osam steći će pravo nastupa na završnom kvalifikacionom turniru

"Organizovaćemo pojedinačno prvenstvo Crne Gore, a najboljih osam imaće mogućnost da se plasira na završni kvalifikacioni turnir i pridruži se osmorici takmičara koji su to pravo izborili kroz kvalifikacije”, kazao je organizator takmičenja Nenad Raičević agenciji MINA.

"On je podsjetio da će na završnom turniru nastupiti 16 takmičara, koji će odlučiti pobjednika i predstavnika Crne Gore na Svjetskom prvenstvu, čiji će nagradni fond iznositi 100 hiljada dolara.

"Pravo nastupa imaće 64 takmičara, pobjednika kvalifikacionih turnira.

Bonus video: