Božidar Ćuk prošao u osmini finala Čelendž kupa

1 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 19.12.2014. 17:08h

Crnogorski odbojkaški reprezentativac Božirad Ćuk izborio je plasman u osminu finala Čelendž kup, sa grčkim Etnikosom.

Etnikos je, naime, u česnaestini finala eliminisao estonski Selver iz Talina pobjedom u revanšu sa 3:0, koliko je za Grke bilo i u prvom meču u gostima. Ćuk je odigrao prva dva seta i upisao devet poena (od čega tri iz bloka i jedan as).

Etnikos će u osmini finala igrati protiv češke Fatre.

Nije igrala zbog povrede, ali je u osminu finala Čelendž kupa prošla i Nikoleta Perović sa norveškim Stodom, koji je eliminisao slovenački Kalcit.

Iako je u revanšu upisala 15 poena (sve iz napada), Tanja Bokan je sa Miluzom ispala od italijanske Novare, sa dva poraza od po 3:0, u šesnaestini finala Čelendž kupa.

Ispala je, takođe, u šesnaestini finala ovog takmičenja i Andrea Laković sa švajcarskim Dudingenom, koji je dva puta po 3:0 izgubio od ukrajinskog Kimika. Laković je u revanšu za tri seta upisala šest poena.

Najzad, nastup u Čelendž kupu završio je i švajcarski Nafels za koji nastupa crnogorski reprezentativac Marko Vukašinović, pošto je kod kuće, u revanšu, izgubio od turskog Mili Pjanga 3:0. Turski tim je i u prvom meču na svom terenu slavio 3:0.

Bivši primač Budućnosti je u revanšu zabilježio osam poena, uz veoma dobar prijem servisa (67 odsto pozitivni, 54 odsto idealni).

Bonus video: