OSCG uručio lopte Lovćenu sa Cetinja i Liberu iz Petrovca

1 komentar(a)
Uručenje lopti, OSCG, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Uručenje lopti, OSCG, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 19.12.2014. 15:21h

Dodjelom lopti Lovćenu i Liberu iz Petrovca, Odbojkaški savez Crne Gore danas je na Cetinju započeo realizaciju akciju koji crnogorska odbojkaška kuća sprovodi u okviru projekta sa Evropskom odbojkaškom konfederacijom (CEV).

Lovćenu, klubu koji je osnovan 1980. godine i broji 40-ak članova pripalo je 20, a Liberu (osnovan 2009. i broji 50-ak članova) 10 lopti marke Mikasa, tip MVA 330 i MVA 200.

Uručenju lopti ispred OSCG su prisustvovali član Predsjedništva Dragan Drobnjak i generalni sekretar Ivan Bošković, dok je ispred Uprave za sport Opštine Cetinje prisustvovao direktor Petar Kapisoda.

“Izuzetno mi je drago što sam vidio osmijeh na licu, nadam se, naših budućih reprezentativaca koji su dobili lopte i da smo na neki način pomogli klubu sa Cetinja i Petrovca da nastave da rade sa djecom i da sada imaju bolje uslove za rad. Veliku zahvalnost dugujemo CEV-u, koji nam je donirao lopte, mreže i podloge za terene, a u cilju popularizacije odbojke u Crnoj Gori. Hvala i gospodinu Kapisodi, koji je uveličao ovaj događaj svojim prisustvom. Mi ćemo nastaviti da pomažemo klubove, a samim tim i razvoj odbojke u Crnoj Gori”, kazao je Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Nakon svečane dodjele loptii, ekipe su odigrale revijalni set.

Podsjećanja radi, Predsjedništvo OSCG je donijelo odluku o prvoj raspodjeli lopti koje je OSCG dobio od Evropske odbojkaške konfederacije, kao donaciju za razvoju odbojke u Crnoj Gori.

U prvoj tranši, crnogorskom klubovima biće podijeljene 484 lopte, dok će ostale, kako je saopšteno, klubovi dobiti naredne godine.

Bonus video: