Piperović: Bavi se suđenjem S.Č. kako bi opravdala supruga

“Tea da onda uzme pare od donatora i zakaže konferenciju, interplanetarnu, na kojoj će iz spisa otkriti sve skriveno. A najprije, da ja znam Moldavku”, kazao je Piperović
536 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Luka Zeković
Zoran Piperović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.12.2014. 08:39h

Advokat Zoran Piperović rekao je juče da se direktorica Akcije za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc-Prelević bavi slučajem suđenja Moldavki kako bi opravdala svog supruga “pred poslodavcima koji pitaju gdje je njihov novac, jer Moldavka završi u zatvoru”.

Piperović je reagovao na saopštenje nevladinih organizacija HRA, Sigurna ženska kuća i Centra za ženska prava.

Iz te tri NVO ranije je ocijenjeno da Moldavka S.Č., koja je osuđena na godinu zatvora zbog davanja lažnog iskaza, nije imala pravično suđenje, već suđenje koje je imalo sve elemente progona žrtve zlostavljanja, primoravanja na prostituciju i trgovine ljudima.

Taj postupak vođen je po tužbi Piperovića i Ekrema Jasavića, koje je, između ostalih, označila kao organizatore prisiljavanja na prostituciju.

Piperović je juče rekao da za Gorjanc-Prelević i njenog supruga advokata Dragana Prelevića, koji je svojevremeno bio zastupnik S.Č., “ima fer predlog”.

“Mogao je onomad da nastavi gonjenje protiv mene, nakon odustanka javnog tužioca i superiorno dokaže na osnovu stanja iz spisa sav kriminal države, pa i moj, pa sva mučenja i patnje Moldavke. Kad već nije neka da Tei spis, ona je čuveni pravnik. Tea da onda uzme pare od donatora i zakaže konferenciju, interplanetarnu, na kojoj će iz spisa otkriti sve skriveno. A najprije, da ja znam Moldavku”, kazao je Piperović.

Advokat je direktorici HRA poručio da bi time mogla i da mu “zapuši usta”.

“I pred crnogorskom javnošću prikaže me kao lažova koji piše lažljive knjige i nevaspitano vrijeđa prije svega njenog uzornog muža. Zna Tea da je ovaj predlog zaludan, zna da joj je muž akter zločina nada mnom, od kojeg je pobjegao 27. januara 2013. godine. I zna da ga je i ona gurala i svekar joj. Dok se ćup nije napunio, para naravno, na uštrb suza moje djece. Vidjeće Tea krešendo ove priče vrlo brzo”, kazao je on.

Bonus video: