Žalba na sudije zbog presude S.Č.

Đukoviću se zamjera da je u postupku protiv optužene Moldavke S.Č. postupao neobjektivno i nije joj obezbijedio ravnopravan tretman, što je, tvrde aminovao Viši sud, potvrđujući takvu presudu
0 komentar(a)
lupa, istraga, kontrola, Foto: Shutterstock
lupa, istraga, kontrola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.12.2014. 08:34h

Akcija za ljudska prava, Sigurna ženska kuća i Centar za ženska prava uputili su Sudskom savjetu pritužbu na rad sudija Osnovnog i Višeg suda u Podgorici Gorana Đukovića, Miljanu Pavlićević, Hasniju Simonović i Evicu Durutović.

Đukoviću se zamjera da je u postupku protiv optužene Moldavke S.Č. postupao neobjektivno i nije joj obezbijedio ravnopravan tretman, što je, tvrde aminovao Viši sud, potvrđujući takvu presudu.

Pritužbu su uputili i Advokatskoj komori, na postupanje advokata Boška Laličića, zbog, kako navode, potpuno pasivnog postupanja u odbrani optužene, koje se na kraju manifestovalo i neizjavljivanjem žalbe na presudu kojom je okrivljena osuđena.

Sudski postupak vodio se po tužbi Zorana Piperovića i Ekrema Jasavića koje je, između ostalih, označila kao organizatore prisiljavanja na prostituciju.

Bonus video: